Home Izdvojeno Velikogoričani i domaći klubovi među najboljima u sportu u Zagrebačkoj županiji

Velikogoričani i domaći klubovi među najboljima u sportu u Zagrebačkoj županiji

Sportaši su dobili zaslužene nagrade i priznanja

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

U sinoćnjoj prepunoj dvorani POUVG proglašeni su najbolji sportaši Zagrebačke županije za 2022. godinu. Među njima našli su se i naši Velikogoričani. Posebna pohvala pristigla je Mirjani Lučić iz Parastolnoteniskog kluba Uspon iz Velike Gorice i Marku Turković iz Paraboćarskog kluba „Marijan Dobrinčić“ iz Velike Gorice koji su proglašeni najboljim sportašima s invaliditetom. Nagrada za najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom uručena je Paraatletskom klubu Uspon iz Velike Gorice.

Čestitavši svim nagrađenima zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec istaknuo je da je Zagrebačka županija lider po izdvajanjima u sport na regionalnoj razini. „Ove godine smo za sport izdvojili 1,2 milijuna eura što je iznos kojim se rijetko koja županija u Republici Hrvatskoj može pohvaliti. Tu svakako moramo dodati i znatna ulaganja u gradnju školskih sportskih dvorana koje nakon što završi nastava postaju mjesto rada za naše rekreativce i sportaše“, rekao je Kolarec izrazivši pritom zadovoljstvo da se ovogodišnja svečanost održava u Velikoj Gorici koja nosi naslov Europskog grada sporta 2023. godine.

U muškoj kategoriji je za najbolju ekipu proglašen Hrvatski rukometni klub Gorica, Tena Pereković iz Judo kluba Kokica proglašena je kao jedna od najboljih mladih sportašica do 15 godina, Antonio Brletić iz Karate klub Centra kao jedna od najboljih mladih sportaša do 15 godina.

Nagradu za životno djelo dobio je Željko Mihalj. Kao zaslužni sportski kolektivi nagrađeni su NK Mraclin i NK Ban Jelačić Vukovina.

Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač
Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač

Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač