Home Izdvojeno Veliki humanitarni koncert “Srcu reci, pomozi djeci”

Veliki humanitarni koncert “Srcu reci, pomozi djeci”

PODIJELITE

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica već 75 godina brine za za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama, a sada je njima potrebna pomoć. Humanitarnim koncertom na stadionu Radnik 11. lipnja u 20 sati prikupljat će se sredstva za obnovu stare, derutne i zapuštene kućice u dvorištu Centra.

– Mi sad imamo staru, samostojeću, zapuštenu kućicu koja je nekada služila domarima. Nije se koristila 20 do 30 godina. Infrastruktura postoji, ali je sad neupotrebljiva. Želimo ju pretvoriti u stambenu jednicu za osamostavljivanje naših korisnika i omogućiti im da samostalno žive, a imaju pomoć Centra – rekao je Zvonko Katalinić, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje.karta-kupon-03

 

MOGLI BI SAMOSTALNO ŽIVJETI

U renoviranoj kući osobe s intelektualnim teškoćama naučile bi vještine potrebne za samostalno življenje, a to bi bio i dom odraslim osobama s intelektualnim teškoćama.

– Čišćenje, peglanje, kuhanje, pranje rublja i slične stvari koje mi smatramo jednostavnim i svakodnevnim, njima nisu. Treba im pomoći kako bi mogli samostalno živjeti, naravno uz podršku Centra. Da ta djeca, kad odu od nas, znaju osnovne vještine za svakodnevne potrebe. To ne treba biti naš korisnik, to mogu biti i osobe iz Velike Gorice ili s područja Zagrebačke županije – objasnio je ravnatelj Katalinić.

Centar trenutno ima 135 korisnika na dvije lokacije, u Zagrebačkoj i Kolodvorskoj ulici gdje je 17 odraslih.

– Želim pomoći Centru jer tamo rade predivni ljudi. Moj sin Robert ne bi mogao bez te škole. On je sretan i trči u školu. Počeo je toliko pričati i toliko je napredovao. Takvu ljubav prema djeci s posebnim potrebama nisam nigdje vidjela, a to dobivaju u školi – kaže organizatorica koncerta Sandra Zgurić.

ZVIJEZDE VELIKOG SRCA

Na koncertu će nastupiti Adastra, Antonija Šola, Begini, Bojan Jambrošić, Crvena jabuka, Denis Dumančić, Gazde, Hot Stuff, Ivan Zak, Igor Delač, Mejaši, Teška industrija, Zakon Šutnje i Željko Bebek. Ulaznica je 30 kuna, a koncert će trajati oko tri sata.