Home Crna Kronika Velika pljačka u Odri: Škola uoči rušenja ostala bez skupcjene opreme i...

Velika pljačka u Odri: Škola uoči rušenja ostala bez skupcjene opreme i svih podataka!

PODIJELITE

U roku dva mjeseca, Osnovna škola Odra opljačkana je dva puta. U noći sa subote na nedjelju, lopovi su ukrali pet skupocjenih računala s monitorima, a pokupili su i laptop te lcd projektor.

– Između 13. i 14. rujna, od 11 do 9.20 sati, u Odri, Đačka ulica, nepoznati je počinitelj provalio u kancelariju obrazovne ustanove te otuđio tehničku opremu. Materijalna šteta je neutvrđena – kažu u policiji.

NEPROCJENJIVI PODACI

Ono što je za školu ipak najgore, ostali su bez svih podataka koji su pohranjeni u ukradenim računalima. Ukradenu opremu koristila je uprava, računovođa, tajništvo i pedagog. U školi ističu kako je zbog ukradenih podataka riječ o šteti neprocjenjive vrijednosti.
Škola je sredinom srpnja također bila provaljena. Isti ili neki drugi lopovi tada su također razvalili prozor u prizemlju i uputili se prema informatičkoj učionici iz koje su ukrali tri računala i dva lcd projektora. Od tada su djelatnici određenu opremu čuvali u vlastitim domovima, ali sa sobom nisu mogli sve ponijeti.

akcija_skolarac5

BITI ĆE SRUŠENA ZA MJESEC DANA

Provalnici su očito bili dobro upućeni da škola nema video nadzor, niti čuvara. U sigurnost se nije ulagalo jer to nije bilo niti opravdano, s obzirom da je riječ o derutnom objektu sagrađenom daleke 1859. godine koji će biti srušen već sredinom listopada. To su informacije lopovi zasigurno znali. Inače, za vrijeme izgradnje novog objekta, učenici će na nastavu privremeno odlaziti u tek izgrađenu školu na zagrebačkom Laništu.