Home Izdvojeno Službe u pripravnosti: Vodostaj Odre mogao bi dostići razinu iz veljače

Službe u pripravnosti: Vodostaj Odre mogao bi dostići razinu iz veljače

PODIJELITE

Stožer za zaštitu i spašavanje večeras je u Čičkoj Poljani donio odluku o raspuštanju vatrogasaca, koji su, kako smo sinoć izvijestili, počeli s izvanrednim dežurstvima. Na ulaze ugroženih kuća do sada je u Čičkoj Poljani postavljeno 10 000 vreća s pijeskom.

– U rezervi je još 2500 napunjenih vreća, a s obzirom na trenutno mirno stanje nema potrebe za dežurstvom vatrogasaca – stoji u priopćenju Grada.

skolarac

Opasnost za Čičku Poljanu nije prošla, ističu iz Stožera. U Hrvatskim vodama, porast vodostaja Odre očekuju tijekom sutrašnjeg dana, a da će vodostaj biti na razini onoga iz veljače.

Iz Zagrebačke županije ističu kako su u Općinu Pokupsko poslali tisuću dodatnih vreća za pijesak. Na zahtjev načelnika Stožera Rudolfa Vujevića sve operativne službe i dalje su u stanju pripravnosti, od Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije, Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije do Policijske uprave Zagrebačke.

Odra01

Županijski i gradski Stožer pozivaju stanovnike ugroženih područja da zaštite svoju imovinu te da redovito prate obavijesti i slijede njihove upute.