Home Izdvojeno Velika Gorica među gradovima koji najviše ulažu u predškolski odgoj

Velika Gorica među gradovima koji najviše ulažu u predškolski odgoj

PODIJELITE

Velika Gorica smjestila se na četvrto mjesto na ljestvici Top 10 hrvatskih gradova po svom izdvajanju za predškolski odgoj iz proračuna, stoji u analizi portala gradonačelnik.hr. Na to mjesto Velika Gorica se smjestila zahvaljujući izdvajanju od 21,53 posto svoga proračuna u izgradnju i obnovu svog predškolskog sustava. Ovakva ulaganja znatno doprinose povećavanju kvalitete života mladih obitelji i stvaraju dobre preduvjete za podizanje nataliteta.

Da je tomu tako, najbolje govori slučaj Grada Jastrebarskog koji se svojim ulaganjem smjestio na treće mjesto tablice, a kao rezultat ulaganja zabilježen je pravi mali baby boom u gradu. Naime, Jaskanci ulažu 32,86 posto svog proračuna u predškolski odgoj, odnosno 1.186,13 kuna po glavi stanovnika.Vrtić-Velika-Mlaka-djeca kolarec barisic

Polovicu Top 10 liste po per capita kriteriju čine istarski gradovi. Na prvo mjesto kao i na prvoj Top listi zasjeo je Vis s uloženih 3.611,25 kuna po glavi stanovnika. Slijede ga Krk s 1.609,12 kuna, Jastrebarsko sa 1.186,13 kuna i Zagreb s 1.147,76 kuna po glavi stanovnika. Velika Gorica izdvaja 839,72 kuna čime je zauzela osmo mjesto na ovoj ljestvici.