Home Izdvojeno Grad riješio 50 posto zahtijeva za legalizaciju

Grad riješio 50 posto zahtijeva za legalizaciju

PODIJELITE

Do sada je Grad Velika Gorica riješio 50 posto zahtjeva za legalizaciju, te su oni evidentirani u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Obrađeno je i dodatnih     1 745 zahtjeva, ali za njih nisu izdana Rješenja jer kako kažu u Gradu, podnositelji zahtjeva nisu platili naknadu zbog nezakonitog zadržavanja u prostoru.

-Ovim putem podsjećamo kako je za izdavanje Rješenja potrebno platiti navedenu naknadu, dok plaćanje komunalnog doprinosa koji se uplaćuje Gradu nije uvjet za izdavanje Rješenja o izvedenom stanju, budući da se doprinos plaća nakon izdavanja Rješenja. Podsjećamo građane kako komunalni doprinos Gradu mogu platiti u obrocima, a postoji i niz olakšica i popusta.-pojasnili su u Gradu.

Iz Grada napominju kako ozakonjenje zgrada s područja Petine i Kosnice rješava Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Za to je područje Grad Velika Gorica izradio geodetski snimak.  Agencija za civilno zrakoplovstvo, budući da je riječ o području širenja zračne luke, na temelju njega izdaje Potvrde o mogućnosti legalizacije. Tek nakon navedene potvrde, građani donose dopunu zahtjeva i Agencija ih uzima u rješavanje.