Home Kultura Večeras otvorenje izložbe posvećene Dragutinu Trumbetašu u Galeriji Galženica

Večeras otvorenje izložbe posvećene Dragutinu Trumbetašu u Galeriji Galženica

Održat će se i promocija strip-albuma “Migracije – Hommage Dragutinu Trumbetašu”.

PODIJELITE

Večeras se u Galeriji Galženica održava otvorenje izložbe “Migracije – Hommage Dragutinu Trumbetašu”. Riječ je o skupnoj izložbi stripova i promociji strip-albuma. U sklopu izložbe održat će se i promocija istoimenog strip-albuma iz 2021., koji postoji i u digitalnom izdanju, čije su urednice povjesničarka umjetnosti, kustosica i voditeljica Galerije Galženica Antonia Vodanović i Irena Jukić Pranjić, višestruko nagrađivana strip umjetnica, ilustratorica, animatorica i profesorica.

Izložba se održava povodom pete obljetnice smrti Dragutina Trumbetaša, hrvatskog slikara naive iz Velike Mlake. Prikazani će biti stripovi 19 umjetnika koji su svoje stripove posvetili Trumbetašu i njegovom najpoznatijem ciklusu grafika „Gastarbeiter“. U subotu se od jutarnjih sati održava i radionica izrade stripa koju će voditi strip majstorica Irena Jukić Pranjić.

Foto: Galerija Galženica

Volite stripove? Dođite na besplatnu radionicu uz strip umjetnicu Irenu Jukić Pranjić

Moderator izložbe će biti Jurica Škofač. Izložba se otvara 14. travnja u 19 sati, a ostaje otvorena sve do 19. svibnja 2023. godine. Ulaz je besplatan.