Home Kultura Večeras novi susret poetskog književnog kluba uz čitanje zbirke Jasne Vuge

Večeras novi susret poetskog književnog kluba uz čitanje zbirke Jasne Vuge

PODIJELITE

Svaki drugi četvrtak rezerviran je za još jednu večer Poetskog književnog kluba koji se održava u Područnoj knjižnici Galežnica. Kako nam govori voditeljica knjižnice, danas će se govoriti i čitati pjesme iz novo objavljene zbirke pjesama velikogoričanke Jasne Vuge.

Riječ je o zbirci pjesama “Zagonetka generacija”. Jasna Vuga, rođena je 18. studenog 1949. godine u Zagrebu. Školovala se u Velikoj Gorici (gdje živi i danas) te u Zagrebu gdje je diplomirala kroatistiku i pedagogiju na Filozofskom fakultetu. Kasnije je upisala i postdiplomski studij iz metodike nastave hrvatskog jezika.

Kraće je vrijeme radila u školi kao profesor. Pjesme je objavljivala u glasilima: Velikogorički list, Ruke, Nada, Oko, Glasnik Turopolja te u časopisu Luč; zatim u knjigama: Zbornik Društava pisaca „August Šenoa“, Sto hrvatskih pisaca, Turopoljska čitanka, Zbornik „Albatros“, Gospodarski imenik Velike Gorice, Zbornik KUD-a Kustošija, Časopis za kulturu Hrvatsko zagorje te na radiju.

Pisala je novinske članke za Glasnik Turopolja. Sudjelovala je na mnogim pjesničkim manifestacijama i susretima. Prevodila je s engleskog jezika te je jedna od prvih članica Književnog kluba Albatros. Autorica je četrnaest samostalnih zbirki pjesama koje možete posuditi i u našoj knjižnici. Dostupnost autoričinih zbirki poezije u Gradskoj knjižnici Velika Gorica možete provjeriti na linku OVDJE.

Poetski književni klub “Poetica” osnovan je u mjesecu početka proljeća i Svjetskog dana poezije (21. ožujka) kako bi se dijelila  radost poezije. Poezija ima moć transformirati živote, uzdići i nadahnuti.  Susreti se odvijaju svaki drugi četvrtak u Knjižnici Galženici, Trg Stjepana Radića 5, od 18:00 sati.