Home Izdvojeno Već ove jeseni možete se obrazovati i prekvalificirati u Njemačkoj

Već ove jeseni možete se obrazovati i prekvalificirati u Njemačkoj

PODIJELITE

U četvrtak 13. travnja u Udruženju obrtnika Velika Gorica u suradnji s Obrtničkim učilištem Zagreb bit će predstavljen Projekt za prekvalifikacije u Njemačkoj. Pozvani su svi u dobi između 18 i 30 godina da se upoznaju s mogućnostima koje ovaj projekt nudi. Među njima su pomoć kod tečaja njemačkog jezika u Hrvatskoj, zatim financijska pomoć za putne troškove i troškove preseljenja u Njemačku, tečaj njemačkog jezika tijekom prakse (navedeni troškovi se financiraju kroz EU-program Your first EURES Job). Osigurano je i 818 Eura naknade tijekom cjelokupnog obrazovanja, a tu su i kontinuirana potpora, savjetovanje i pomoć tijekom prve godine obrazovanja.

Selekcija zainteresiranih bit će krajem ovog mjeseca, tečaj njemačkog jezika u Hrvatskoj traje tijekom svibnja i lipnja, praksa u Bavarskoj s tečajem njemačkog jezika u Bavarskoj počinje 3. srpnja i traje do 25. kolovoza.  Dan kasnije počinje pripreme za selidbu koje traju do 3. rujna.  Početak strukovnog obrazovanja je 4. rujna 2017., a završni ispit se polaže  nakon 3 do 3 i pol godine. Poslije položenog ispita možete postati njegovatelj, pekar, elektroničar, kuhar, zidar i još mnogo toga.

Cilj projekta je obrazovati mlade osobe za različite sektore. Poslodavci koji sudjeluju u projektu nalaze se u regiji Oberpfalz u istočnoj Bavarskoj u ruralnim dijelovima između Regensburga i granice s Republikom Češkom. Više o mogućnostima prekvalifikacije kao i preduvjetima koje treba zadovoljiti doznajte u četvrtak u 11 sati u Udruženju obrtnika Velika Gorica.