Home Gospodarstvo VE-GO-RA organizira besplatnu edukaciju o trgovačkom pravu

VE-GO-RA organizira besplatnu edukaciju o trgovačkom pravu

Sredstva su osigurana za 12 polaznika, velikogoričkih poduzetnika, koji se prijave najkasnije do 11. svibnja

PODIJELITE
foto: Arhiva

VE-GO-RA u sklopu projekta ”Mala škola trgovačkog prava” organizira besplatna predavanja iz trgovačkog prava za 12 polaznika, velikogoričkih poduzetnika, koji se prijave najkasnije do 11. svibnja putem pristupnice. Pravo sudjelovanja imat će isključivo prijavitelji koji su mailom zaprimili potvrdu sudjelovanja, a od sudionika se očekuje kontinuitet u pohađanju predavanja. Prijaviti se mogu svi zainteresirani vlasnici i/ili direktori trgovačkih društava sa sjedištem na području Velike Gorice.

Polaznici će se upoznati s temeljnim odredbama vezanim za ustroj i organizaciju trgovačkog društva (odgovornosti, prekršaji i kazne direktora i vlasnika), temeljnim stavkama raznih ugovora (kupoprodaji robe i usluga, najmu, leasingu, građenju, ortaštvu i sl.) kao i s oblicima prisilnih naplata potraživanja. Osim toga, imat će priliku naučiti kako kvalitetno pripremiti ugovor o radu i kako se zaštiti prilikom njegova raskida.

Predavanja će održati tijekom svibnja u sjedištu VE-GO-RA-e, na adresi Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica. Svako predavanje trajat će četiri sata, a održat će se u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima prema sljedećem rasporedu:

1. Ustav i pravni sustav
14. svibnja od 12 do 16 sati

2. Zakon o trgovačkim društvima
15. svibnja od 12 do 16 sati

3. Zakon o obveznim doprinosima
16. svibnja od 12 do 16 sati

4. Ovršni zakon
17. svibnja od 9 do 13 sati

5. Zakon o radu
18. svibnja od 9 do 13 sati