Home Izdvojeno Vatrogascima i djelatnicima Grada 5 posto manja plaća

Vatrogascima i djelatnicima Grada 5 posto manja plaća

PODIJELITE

Sindikat gradske uprave i sindikat Javne vatrogasne postrojbe s Gradom su potpisali nove kolektivne ugovore. Djelatnicima gradske uprave i vatrogascima time su smanjene plaće za 5 posto. Do rezanja osnovice plaća stiže uoči proračunske rupe od 20 milijuna kuna koja će u gradskoj blagajni nastati zbog porezne reforme Vlade.

160 KUNA MANJA OSNOVICA

Osnovica za obračun plaće sa 3210 pada na 3050 kuna. Predstavnik sindikata JVP-a Roman Gotal kaže da su na smanjenje osnovice pristali zbog novonastale situacije u kojoj se našao proračun nakon Vladine reforme.

– Činjenica je da naši djelatnici nisu oduševljeni smanjenjem svojih primanja, ali svjesni su situacije u kojoj se nalazi gradski proračun te su zbog toga pristali na potpisivanje novog kolektivnog ugovora – izjavio je Gotal.

manje_place

Ugovor sa sindikatima potpisao je gradonačelnik Dražen Barišić.

– Krenuli smo sa smanjivanjem plaća svim proračunskim korisnicima i hvala vam što ste kao sindikati iskazali razumijevanje za situaciju u kojoj se nalazimo. Vatrogastvo je gradu izuzetno važno, ulagali smo do sada, a ulagat ćemo i ubuduće koliko će biti u našoj mogućnosti. Jedan od velikih projekata koji nas očekuje je preseljenje Javne vatrogasne postrojbe na primjereniju lokaciju u kojoj ćete imati bolje operativne uvjete – izjavio je Barišić prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora.

U tijeku su pregovori i za preostala tri kolektivna ugovora u Gradu, sa Sindikatom komunalnih radnika Hrvatske, Hrvatskim sindikatom djelatnika u kulturi, kao i sa sindikatima zaposlenih u predškolskim ustanovama.