Home Crna Kronika FOTO Vatrogasci spriječili katastrofu: Ugasili vatru koja se širila prema šumi

FOTO Vatrogasci spriječili katastrofu: Ugasili vatru koja se širila prema šumi

Vatrogasci Pokupskog i Kravarskog jučer su u popodnevnim satima odradili intervenciju u Opatiji

PODIJELITE

U utorak u popodnevnim satima je DVD Kravarsko zaprimio dojavu o požaru na terenu u Opatiji. Nakon dojave od strane ŽVOC-a izašli su na intervenciju požara livade i šume kao ispomoć DVD-u Pokupsko.

Na intervenciji su uz kolege spriječili katastrofu. Naime, gorjela je livada i išla prema šumi. Požar su uspješno zaustavili i završili intervenciju u 17:57 sati. Na terenu je bilo osam vatrogasaca DVD-a Pokupsko te osam vatrogasaca DVD-a Kravarsko.

Ponavljamo kako vatrogasna zajednica apelira na to da se ne spaljuje biljni otpad te da, ako ste se odlučili za paljenje, učinite to oprezno i ne ostavljate vatru bez nadzora. Posebno se napominje da se nikako ne pali vatra tijekom jakog vjetra.

Po mogućnosti o paljenju suhih površina obavijestite vatrogasnu postrojbu ili najbliže dobrovoljno vatrogasno društvo i osigurajte dežurstvo. Biljni otpad nemojte paliti u šumama i lovištima. Očistite prostor oko mjesta predviđenog za spaljivanje, kako biste spriječili širenje požara. Spaljivanje nikako ne smiju raditi starije i teže pokretne osobe same.