Home Izdvojeno VATROGASCI Pomažu starijima i nemoćnima, voze u samoizolaciju, pomažu nakon potresa…

VATROGASCI Pomažu starijima i nemoćnima, voze u samoizolaciju, pomažu nakon potresa…

Vatrogasne ekipe rade na nekoliko frontova, a opremili su i tri kombi vozila za prijevoz osoba u samoizolaciju

PODIJELITE

Na prvoj crti borbe protiv koronavirusa i ovoga su puta, uz sve ostale redovne i hitne službe i – vatrogasci. Javna vatrogasna postrjba i lokalni DVD-ovi su se orh+ganizirali tako da su na raspolaganju svima kojima je pomoć potrebna, a ono što im je prvenstvena zadaća je pomoć potrebitima, starijim i nemoćnim sugrađanima u okolnim naseljima te GČ Kurilovec, izvijestio je danas Ivica Maceković, zapovjednik VZ Velike Gorice.

„Vatrogasne organizacije uključene u rad Stožera civilne zaštite od samog početka. Vatrogasna zajednica je po nalogu stožera krenula s aktivnostima obilaska naselja kako bi spriječili okupljanje većeg broja ljudi. Osim toga, posjećujemo naše rizične skupine, starije, nemoćne, odlazimo u ljekarnu, trgovinu…“; rekao je Maceković.

Ivica Maceković, zapovjednik VZ Velike Gorice

Tri kombi vozila za prijevoz u samoizolaciju

Zajednica je uredila i tri nova kombi vozila za potrebe prijevoza osoba u samoizolaciju. Osobe se prevoze u skladu s uputama epidemiologa, a vozilo se nakon svakog prijevoza dezinficira. Jučer su na Zračnoj luci dočekali i tri zrakoplova kako bi mogli prevesti eventualno rizične ili osobe pod sumnjom na zarazu, a i danas su u pripravnosti. Srećom, za to još nije bilo potrebe. „Naša vozila su pripravna i danas ćemo dočekati novi zrakoplov“, govori Maceković.

Javna vatrogasna postrojba također radi kapacitetom u 24-satnim smjenama, a aktivni su i u Zagrebu gdje pomažu u saniranju posljednica potresa s autoljestvom i jednim vozačem.

Foto: Danijel Jančić (Facebook)

Apel: Odgodite paljenje korova

Maceković je upozorio i kako je ovih dana pojačana opasnost od požara jer ljudi spaljuju granje i korov. Apelirao je na građane da ne pale korov ako nije nužno, a ako jest- neka se obrate lokalnom DVD-u koji će koordinirati spaljivanje s vatrogasnom zajednicom