Home Izdvojeno Uvijek nesebično pomažu i to čine iz srca: Danas je Svjetski dan...

Uvijek nesebično pomažu i to čine iz srca: Danas je Svjetski dan Crvenog križa

Veliko hvala svim zaposlenicima, volonterima i članovima Gradske organizacije Crvenog križa u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Danas, 8. svibnja, se u cijelom svijetu obilježava Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i to pod motom “Sve što radimo, radimo od srca”. Tim povodom, Hrvatski Crveni križ čestita i zahvaljuje svim volonterima, članovima i zaposlenicima na nesebičnom pružanju pomoći najranjivijima u društvu. Posebno ovdje ističemo i nesebičan rad Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica koji neumorno odgovara na sve potrebe i uvijek su spremni pomoći u svakoj situaciji.

U današnje vrijeme, prirodne nepogode, katastrofe i ratni sukobi oduzimaju ljudima sigurnost, sredstva za život i dostojanstvo. “Nažalost, najteže su pogođeni oni najranjiviji. Stoga je ovaj dan izuzetno važan jer slavi humanost, dobrotu i pružanje pomoći i podrške u trenucima kada je najpotrebnije. Pandemija COVID-19, potresi u Zagrebu i na Banovini te briga oko raseljenih stanovnika iz Ukrajine u posljednjih nekoliko godina, pokazali su koliko je važno pružiti pomoć i olakšati svakodnevnicu.”, pišu iz Hrvatskog Crvenog križa.

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ove se godine obilježava pod sloganom “Sve što radimo, radimo od srca”, naglašavajući predanost i posvećenost društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca svom radu i osiguravanju pristupa najranjivijima. Bez obzira radi li se o kriznim situacijama ili raseljavanju kao posljedici ratnih zbivanja, Crveni križ uvijek ulaže srce, empatiju i suosjećanje u svoj rad s pogođenim stanovništvom.

U Hrvatskoj, Tjedan Crvenog križa se obilježava od 8. do 15. svibnja, a društva Hrvatskog Crvenog križa provode brojne aktivnosti kako bi javnost upoznali sa svime što Crveni križ radi u našoj zemlji.