Home Crna Kronika Utopio se posljednji savski splavar

Utopio se posljednji savski splavar

PODIJELITE

– Svi su ga voljeli, bio je prekrasna osoba. Nije se ženio i nema djece. Nema naznaka da će itko nastaviti baviti se splavarenjem. Pokop će biti u četvrtak na našem mjesnom groblju, rekla je za Jutarnji list Borisova sestra Jasna.

Boris Sučec posao splavara nastavio je nakon svog oca, koji je taj posao radio 30 godina. Skela koju je vozio povezivala je dvije savske obale, odnosno mjesta Dubrovčak Lijevi s Dubrovčakom Desnim. Poslom se Boris samostalno bavio 17 godina, a Zoran Ožetski o njemu je snimio i dokumentarni film „Posljednji savski skeledžija“. Prije šest godina, u filmu, Sučec je govorio upravo o opasnostima kojima je izložen za visokih vodostaja rijeke Save i objasnio: Težak je to posao. Nekiput danima ne mogu voziti zbog vjetra, a kad Sava naraste, skelu moram privući do obale. Ali bolje je nego u kancelariji. Najljepše mi je na mojoj Savi.

Zbog visokog vodostaja i jakih struja skela ovih dana nije vozila, a policija pretpostavlja da je Sučec sa skele pao upravo kada je došao provjeriti vez. Posljednji savski skeledžija proveo je život na voljenoj Savi, a od nje je, nažalost, i prerano skončao.