Home Rekreacija Uspješan vikend iza Plesnog kluba Barbara: Završavaju godinu “dijamantom”

Uspješan vikend iza Plesnog kluba Barbara: Završavaju godinu “dijamantom”

Ove godine obilježavaju deset godina uspješnog rada

PODIJELITE

Plesni klub Barbara iz Velike Mlake iznimno je aktivan i uspješan u ovom prosincu, a posebice u prošlom vikendu. Sudjelovali su na posljednjem HUMT-ovom turniru u 2023. godini. Klub su predstavljale talentirane kadetkinje i mlađe juniorke, koje su se vratile kući noseći sa sobom obilan plijen u obliku medalja, pehara i poklona.

Plesni klub Barbara natjecao se u 10 kategorija te postigao značajan uspjeh osvojivši ukupno osam zlatnih medalja i dvije srebrne. Tijekom natjecanja izvedene su i dvije koreografije u sklopu show programa. Klub je iskazao zahvalnost domaćinima na izvrsnom gostoprimstvu te bilježi da su uživali u pravoj Adventskoj bajci, čemu se posebno odaje priznanje Josipi i Magici.

Uz to je vikend iza njih bio stvarno vrhunac ove godine, obilježavajući njihovu okruglu desetogodišnjicu. Postigle su još jedan veliki uspjeh, dijamant za kraj godine.

Reprezentacija HUMT-a, koju su činili DND Budinšćina, PU Ritmokracija i PK Barbara, prošla je kroz nevjerojatno putovanje od Vukovara preko Pančeva do Beograda. Sva tri kluba postigla su izvrsne rezultate. Naša reprezentacija ostvarila je nevjerojatnih 10 zlata za 10 koreografija – 10 zlata. Osvojili su i posebne nagrade za najbolji kostim i najbolju koreografiju Diamond batona 2023., te dodatnu posebnu nagradu za Vladu Palaca, umjetničkog voditelja i predsjednika HUMT-a i EMTA-e, za izniman doprinos u promociji i razvoju mažoret sporta.

Za kraj vikenda su članice kluba Barbara odradile svoj program na Adventu. Šest grupa Barbarica izvelo je polusatni program u božićnom selu ispred muzeja Turopolja, ne obazirući se na niske temperature koje ih nisu spriječile u izvođenju impresivnih nastupa.