Home Kultura Uskoro predstava ‘Klinička slika’: “Želja mi je dovesti malo smijeha jer smatram...

Uskoro predstava ‘Klinička slika’: “Želja mi je dovesti malo smijeha jer smatram da nam ga kronično nedostaje”

Ovu monodramu u naš grad donosi dobro poznata Velikogoričanka

PODIJELITE

U Dvorani Galženica će se idućeg petka, 24. studenog, održati monodrama”Klinička slika” koju u Goricu donosi Marija Šapina Gale, mnogima poznata kao humanitarka našeg grada. Organizatorica nam otkriva kako ovo nije jedino što nas čeka. “Ovo je tek prva u nizu raznih predstava, evenata i koncerata koje planiram. Želja mi je u naš grad dovesti malo novih događanja, ali i smijeha jer smatram da nam ga svima kronično nedostaje u vremenu kada smo sa svih strana “bombardirani” nekim ružnim vijestima, ratovima…”, govori.

Idućeg petka vas tako čeka predstava, komična satira u kojoj Hasan Sušić na autentičan način oživljava lik Saliha Lale Čmarka. “Lalo je naš susjed, sličan svima nama, ali i “lud” na svoj način. Hipohonar koji svaki dan drhti nad svojim tijelom i kroz zanimljive životne situacije oslikava društvo oko sebe. Da li je Čmorak lud, bolestan ili samo homoludens, dilema je koja stalno lebdi na sceni i publiku drži u raskoraku, napetoj i komičnoj atmosferi. Koristeći elemente satire, komedije i ironije Sušić uspijeva skoro sat vremena izazivati salve smijeha kod publike.”, objašnjava nam Šapina Gale.

Glumac Hasan Sušić završio je Akademiju dramske umjetnosti u Tuzli, a trenutno je na postdiplomskom studiju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Kao student, a poslije diplomirani glumac igra u teatarskim kućama u BiH i Hrvatskoj. Snima filmove za nezavisne filmske produkcije u Hrvatskoj, Švedskoj i BiH. Sudjelovao je na najvećim festivalima i kazališnim smotrama diljem regije, te u predstavama koje su dobivale najveće nagrade i priznanja. Do sada je sudjelovao u preko dvadeset kazališnih produkcija. Trenutno igra u nekoliko predstava i predaje na Akademiji dramskih umjetnosti.

Ulaznice možete kupiti u sustavu Entrio na OVOM LINKU.