Home Gospodarstvo Uskoro kreću prijave za vrtiće i malu školu: Objavljeni su datumi i...

Uskoro kreću prijave za vrtiće i malu školu: Objavljeni su datumi i popis lokacija

PODIJELITE
Foto: Ilustracija / Arhiva

Bliži se ljeto, pa tako i prijave za upise djece u dječje vrtiće. Iz Grada Velike Gorice objavili su kako će se prijave za upise provoditi od 11. do 19. svibnja do 12:00 sati i to isključivo putem aplikacije “e-Upisi”. Za predaju zahtjeva je potrebna e važeća vjerodajnica u sustavu e-Građani sigurnosne razine 2 od jednog roditelja. Ako nemate računalnu opremu možete se obratiti vrtiću te iznimno u dogovoru unaprijed telefonski dogovoriti termin za prijave. Zahtjev za upis djeteta može se podnijeti isključivo elektronskim putem u jedan dječji vrtić.

Za više pitanja o vrtiću se možete obratiti dežurnim djelatnicima na brojeve telefona OVDJE i to ponedjeljkom i srijedom od 15 do 18 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 10 do 12 sati. Izvan tog vremena informacije možete dobiti mailom.

Program predškole

Prijave za program predškole predaju se prema uputama koje možete pronaći na stranici grada OVDJE. Program predškole je organiziran u dječjim vrtićima Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek te se provodi od listopada 2023. do svibnja 2024. godine. Ovaj program je obvezan i besplatan za roditelje.

Ovaj program namijenjen je djeci koja ne polaze dječji vrtić te koja su u godini pred polazak u školu. Dokumentacija za upis se šalje direktno u vrtić nakon čega će slijediti razgovori za upis.

Prednost pri upisu imaju djeca s prebivalištem/boravištem na području Grada Velike Gorice (prebivalište/boravište moraju imati i djeca i roditelji), a djeca s područja drugih gradova/općina upisuju se u dječji vrtić ako ima slobodnih mjesta, navode iz grada.

Rezultati upisa

Rezultati upisa djece u dječje vrtiće će biti objavljeni na stranicama pojedinih dječjih vrtića 13.lipnja.