Home Gospodarstvo Nova prilika! Prijavite mladog poljoprivrednika i pomozite mu osvojiti do 3500 eura

Nova prilika! Prijavite mladog poljoprivrednika i pomozite mu osvojiti do 3500 eura

Ako prolazi ove uvjete i zaslužuje titulu, prijavite ga

PODIJELITE

Nakon što su titulu najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Ilija Jurić i Ivan Palčić donijeli u Veliku Goricu, sada imate priliku prijaviti svoje kandidate za ovu godinu. Natječaj je otvoren do 25. svibnja ove godine, a organiziraju ga Ministarstvo poljoprivrede RH, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčana Glavak i Jutarnji list.

Među pravilima natječaja je i navedeno tko ima pravo sudjelovanja. Stoga ako poznajete osobu koja prolazi sve navedene uvjete, prijavite je. O ovim se uvjetima radi, osoba mora biti:

  • mladi poljoprivrednik
  • državljanin Republike Hrvatske
  • nositelj OPG-a
  • imati do 40 godina života
  • korisnik barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske

Na nagradni natječaj poljoprivrednici/ce mogu se prijaviti sa svojim projektima/operativnim konceptima koji su tijekom 2021. i 2022. godine završeni ili u provedbi. Za pobjednike, kao i sve sudionike, osigurane su vrijedne nagrade. Prvoplasirani dobiva 3500 eura, drugi 2000 eura, a treći 1000 eura. Najbolji će biti ugošćeni u Europskom parlamentu.

“Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.”, ističu iz Zagrebačke županije.

Pravila nagradnog natječaja nalaze se ovdje.