Home Gospodarstvo Uskoro kreće isplata uskrsnica za umirovljenike, evo kako do novčane naknade

Uskoro kreće isplata uskrsnica za umirovljenike, evo kako do novčane naknade

Potrebno je predati ispunjeni obrazac uz potrebne dokaze o visini mirovine

PODIJELITE

Izvijestili smo kako je došlo do odluke da umirovljenici s prebivalištem na području Grada Velike Gorice, koji imaju mirovinu do 2.000,00 kuna, mogu ostvariti pravo na isplatu uskrsnice. Isplata će biti u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 22.03. do 30.04.2021. godine.

Oni umirovljenici koji su prošle godine ostvarili pravo na božićnicu te su upisani u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice ne moraju ponovno predavati Zahtjev Gradu te uskrsnicu mogu preuzeti u FINA-i.

Potreban obrazac i dokazi o visini mirovine

Da bi umirovljenici ostvarili pravo trebaju podnijeti propisani Obrazac za prijavu te priložiti dokaz o prebivalištu, dokaz o visini mirovine te kopiju dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika. Ovi dokazi i obrazac mogu se predati u Gradsku upravu, Trg kralja Tomislava 34, Pisarnica, od 08.00. – 15.00 sati. Prijave se zaprimaju do 22.04.2021. godine.

Obrazac se može preuzeti na web stranici Grada Velike Gorice te na porti gradske uprave. Možete ga pronaći i na kraju ovog teksta.

Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000,00 kuna bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 800,00 kuna, a umirovljenicima koji primaju mirovinu od 1.000,01 kune do 2.000,00 bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 400,00 kuna.

Uskrsnica se može preuzeti osobno ili od strane druge osobe

Kako bi preuzeli uskrsnicu umirovljenici moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv OIB.

U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika, uskrsnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika uskrsnice.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na broj telefona 6269-918 ili 6269-938.

uskrsnica21-obrazac