Home Izdvojeno Uoči prosvjeda protiv azila Pokupsko Cerje

Uoči prosvjeda protiv azila Pokupsko Cerje

PODIJELITE

Glas protiv uspavljivanja pasa u azilu u Pokupskom Cerju danas će na Trgu Franje Tuđmana dati aktivisti i članovi udruge 60+. Pod zajedničkim motom protiv eutanazije pasa nakon zakonskog roka od 60 dana traže da se to sklonište, koje je posljednjih mjeseci izazvalo buru u javnosti, proglasi „no kill azilom“.

Azil-za-zivotinje-Pokupsko-Cerje1
—–A uoči prosvjeda stiže i vijest kako je Grad Velika Gorica jučer raspisao natječaj za javnu nabavu za poslove zbrinjavanja napuštenih životinja, a koje je posljednjih godinu dana obavljao privatni azil u Pokupskom Cerju vlasnika Predraga Barabe. Na natječaj koji je otvoren sljedećih 20 dana može se javiti tko god ima afiniteta i prostora za jednu takvu djelatnost, naravno, uzevši u obzir i zakonom određene uvjete koje mora zadovoljiti, rekla nam je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Velike Gorice, Zlata Filipović. Grad Velika Gorica za djelatnost azila godišnje izdvaja 600 tisuća kuna, a na natječaju će se odabrati najpovoljnija ponuda.Azil-za-zivotinje-Pokupsko-Cerje

Filipović ističe kako je ponuda Predraga Barabre prošle godine bila najpovoljnija, te je iznosila tek malo više od 600 tisuća kuna, a javili su se i drugi ponuđači čije su ponude bile vrtoglavih 1,2 milijuna kuna, pa čak i ponuđači iz susjednih županija, poput Šibensko kninske koja je imala ponudu od oko 800 tisuća kuna.
„Svi žele no kill azil, ja nemam ništa protiv toga, ali mi moramo biti svjesni koliko to košta. O tome, nažalost, ne odlučujem ni ja ni gradonačelnik, već gradski vijećnici ako do toga dođe“, rekla nam je Filipović koja smatra kako se prema gradu posljednjih dana digla nečuvena i neutemeljena hajka, a oni su, poručuje, samo radili po zakonima.