Home Crna Kronika Unatoč izdanom upozorenju, policija ga uhvatila sa 2,07 promila u krvi

Unatoč izdanom upozorenju, policija ga uhvatila sa 2,07 promila u krvi

PODIJELITE

U sklopu akcije kontrole brzine te konzumiranja alkohola i opojnih droga tijekom ovog vikenda prometna policija zaustavila je 17-oro vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola. Titulu neslavnog rekordera ponio je 41-godišnjak sa 2,07 promila u krvi kojeg je policija zaustavila u Velikoj Buni. Osim njega, policija je uhvatila još četvoricu vozača s koncentracijom alkohola u krvi većoj od 1,51 g/kg.

– Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola privremeno je oduzeta vozačka dozvola i isključeni su iz prometa, a vozači s koncentracijama alkohola od preko 1,50 g/kg, su smješteni u prostoriju do otriježnjena a potom su uhićeni i uz Optužni prijedlog sprovedeni dežurnom sucu za prekršaje Prekršajnog suda u Velikoj Gorica.- poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom akcije ukupno su zabilježena 64 prometna prekršaja, od kojih jedna vožnja bez položenog vozačkog ispita i četiri voženje pod zabranom. Dvojica vozača uhvaćena su pri prolasku na crveno svjetlo, a sedmorica nisu bila vezana tijekom vožnje.