Home Izdvojeno Umjetnost novih medija u Galeriji Galženica

Umjetnost novih medija u Galeriji Galženica

PODIJELITE
Foto: Pixabay

Galerija Galženica i neprofitna umjetnička organizacija Format C uputili su poziv na sudjelovanje na međunarodnoj izložbi free_art_-_source. Natječaj je raspisan za umjetnike, programere, kolažere koda i druge autore recentne novomedijske umjetnosti. Izložba će biti otvorena u ožujku u Velikoj Gorici. Rok za prijavu je 13. veljače.

Tema je izložbe izvor u konstrukciji decentraliziranog konteksta računalno generirane umjetnosti i kulture novih medija. Bez strogih formalnih limitacija prihvaćaju se html, skripte, bilo koji format tekstualnog ispisa, isječci programskih jezika itd. Djelo treba biti moguće otisnuti.

“Cilj izložbe je predstaviti razne tehnološko utemeljene sintakse, filozofske pristupe i umjetničke inte/*rve*/ncije pri konstrukciji recentne novomedijske umjetnosti. Konstrukt djela može biti potpuno originalan; krojen iz vanjskih izvora; neoriginalan, ali progresivan; “loš” ili briljantan “haiku” kôd; ekstremno marginalan ili diskurzivan; u domeni slobodne kulture; s izvorom u strogoj domeni autorskog vlasništva; itd.”, ističe se u pozivu.

Prijave se upućuju na hello@formatc.hr (s naznakom: free_art_-_source:2017) i čini ih:
– izvorni kôd umjetničkog djela/projekta u .txt, .odt, .doc ili .rtf datoteci {A3 / c/b / MAX. 5 stranica / bilo koja veličina slova + font file [if (special)]}
– fotografija, rezultat i/ili zapis zaslona vizualne prezentacije (rezultata) djela (min. 1080px po kraćoj stranici)
– kratak (tehnički) opis + hiperlink prema Vašem djelu
– vaš web i kratka biografija relevantna za temu

free_art_-_* je niz diskurzivnih događaja na temu raznolikih ideologija i individualnih praksi autor(ic)a u domeni slobodne digitalno utemeljene umjetnosti. Izložba free_art_source utemeljena je 2016., kada je postav izložen u Osijeku. Izložba free_art_-_source 2017. podržana je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Velike Gorice.