Home Izdvojeno Ulaganja Zagrebačke županije u sport i tehničku kulturu veća nego prethodnih godina

Ulaganja Zagrebačke županije u sport i tehničku kulturu veća nego prethodnih godina

Dodijeljeni su ugovori zajednicama i udrugama

PODIJELITE

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec je sportskim i tehničkim zajednicama i udrugama Županije jučer dodijelio ugovore vrijedne 1,2 milijuna eura. Ovo je pokazatelj kako Zagrebačka županija i u nadolazećoj godini nastavlja s ulaganjima u razvoj sporta i tehničke kulture. Ugovori su dodijeljeni Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (935,7 tisuće eura), Županijskom školskom sportskom savezu (122.770 eura), Parasportskom savezu Zagrebačke županije (53.090 eura) i Zajednici tehničke kulture Zagrebačke županije (109.230 eura). Navedena sredstva veća su nego što su bila prethodnih godina.

“Zagrebačka županija ove je godine za sport izdvojila više od 1,2 milijuna eura, što je povećanje za skoro devet posto u odnosu na prethodnu godinu. Za potrebe Zajednice tehničke kulture osigurano je 109.230 eura što je također povećanje od 26 posto u odnosu na 2022. godinu“, rekao je Kolarec dodavši da su osim ovih sredstava za sport tokom godine osigurana i sredstva za nagrađivanje uspješnih sportaša te organizaciju velikih sportskih događaja. Govori i da Zagrebačka županija gradi škole i dvorane u svojim gradovima i općinama kako bi svako dijete imalo jednaku šansu za bavljenje sportom i učenje, a s tom će praksom rado nastaviti i u godinama koje su pred nama.

Darko Matić, predsjednik Parasportskog saveza Zagrebačke županije naveo je kako iza saveza stoje veliki rezultati koji ne bi bili mogući bez pomoći Županije. “Iza Parasportskog saveza Zagrebačke županije stoje dvije paraolimpijske medalje, ali vjerujte mi da oni ne bi bili mogući bez velike podrške Zagrebačke županije koja iz godine u godinu raste. Svaki euro utrošen u sportaše s invaliditetom se višestruko vraća.”, rekao je Matić.