Home Izdvojeno UKLJUČITE SE Jedna igračka vama neće značiti puno, a djetetu može uljepšati...

UKLJUČITE SE Jedna igračka vama neće značiti puno, a djetetu može uljepšati život

Pogođenima potresom je i dalje potrebna pomoć i bit će još mjesecima. Kupnjom igračke pomozite akciji Turopoljske udruge skauta Tur i uljepšajte dane djeci iz Petrinje

PODIJELITE

Mnogo je načina na koji građani u ovim teškim vremenima mogu pomoći onima kojima je još uvijek potrebno. Od razornog potresa prošlo je nešto manje od dva mjeseca, no, kako se govorilo i netom nakon te katastrofe, pogođenima potresom će pomoć biti potrebna još dugo vremena, dug niz mjeseci, a ne samo u ta prva tri tjedna kada su svi pohitali s donacijama.

Pomoć se pruža u donacijama financijskih sredstava, hrane, odjeće, ali za one najmanje – igračkama i školskim priborom. Savez izviđača Hrvatske zato je pokrenuo kampanju “Igračke nove za mirnije snove“. U kampanju su se uključili i gorički skauti pa su tako prostori Turopoljske udruge skauta “Tur” jedan u nizu Happycentara u Hrvatskoj u koji građani od početka veljače mogu donijeti kupljene nove igračke.

Mogu reći da sam stvarno zadovoljan količinom prikupljenih igračaka, no očito je da smo kao narod senzibilni samo kratko vrijeme nakon nesreće. Tako gotovo da nitko nepoznat, odnosno nitko od građana koji su imali priliku doznati za kampanju kroz medijske objave i putem plakata na javnim mjestima, nije donio donaciju.“, govori nam Alen Konjević s željom da se uključe i ostali.

Kako navodi, donacije su uglavnom sakupili roditelji članova. “Izravno su se uključile i Osnovna škola Jurja Habdelića i Osnovna škola Šćitarjevo i kako doznajem kod njih se skupila lijepa količina donacija. Za to su vjerojatno zaslužni nastavnici koji su dobro animirali svoje učenike.”, dodaje.

Happycentar je lociran u sklopu Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, a donacije se mogu donijeti još ovaj i sljedeći tjedan srijedom i petkom od 19-21 sati te subotom od 10-13 sati.

Do sada je prikupljeno stotinjak društvenih igara, pedesetak lutaka, veća količina opreme za đake i predškolce poput bojanki, slikovnica, bilježnica, pernica, bojica, tempera i drugog pedagoško-didaktičkog pribora.

Odazovite se akciji i pomozite barem jednom djetetu da nakon ovakvih teških situacija u životu ima mirnije snove.