Home Crna Kronika Uhićeno osam osoba zbog dilanja droge u Velikoj Gorici

Uhićeno osam osoba zbog dilanja droge u Velikoj Gorici

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Novom Zagrebu dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad osam osoba (26, 32, 22, 25, 21, 29, 40, 32) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Zaplijenjeno je ukupno 25098,3 grama  marihuane, 1338,9 grama amfetamina, 8,4 grama kokaina, 6 tableta MDMA i 0,6 grama MDMA, pištolj i 45 komada pripadajućeg streljiva, digitalne vage za precizno mjerenje težine te opremu za pakiranje i vakuumiranje droge.

– Sumnja se kako je 26-godišnjak nabavljao veću količinu droge i to marihuanu, amfetamine i kokain, koju je skrivao u jednom od stanova na području Grada Zagreba, gdje ju je vagao, prepakiravao te preprodavao ostalim osumnjičenima, a koji su kupljenu drogu preprodavali krajnjim konzumentima na području Grada Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića i Ogulina – javili su iz PUZ-a.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je podnijeta kaznena prijava.