Home Crna Kronika UHIĆEN 41-godišnjak koji je vozio pod zabranom i s gotovo dva promila...

UHIĆEN 41-godišnjak koji je vozio pod zabranom i s gotovo dva promila alkohola u krvi

PODIJELITE

Velikogorička policija je kroz vikend privela akciju pojačanog nadzora vozila i vozača te su ukupno utvrdili 39 ciljanih prekršaja. Među njima je četvero vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, a posebno je zabilježen 41-godišnji muškarac.

Naime, on je u nedjelju, 11. travnja zaustavljen u 21:45 sati u Ulici Slavka Kolara. Akotestiran je te je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg. No, upravljao je automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. “Naredbom je smješten u prostorije policijske postaje do 12 sati, uhićen je i biti će uz Optužni prijedlog priveden nadležnom prekršajnom sudu.“, navode iz policije.

Osim vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, njih 26 je počinilo prekršaj nepropisne brzine kretanja vozilom i dva prekršaja nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje. U vrijeme provođenja akcije dogodile su se tri prometne nesreće, dvije sa materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobom koja je zaprimila teške tjelesne ozljede.