Home Izdvojeno Udruga Suncokret predstavit će terapeutsko vježbanje na subotnjem Krameraju

Udruga Suncokret predstavit će terapeutsko vježbanje na subotnjem Krameraju

PODIJELITE

Velikogorička tranzicijska grupa i Udruga G.A.S. u subotu, 24. siječnja,  u zgradi srednjih škola organiziraju drugi po redu ‘Domaći plac’, sajam zdrave i fine hrane, i ‘Krameraj’, sajam razmjene rabljenih stvari. Udruga Suncokret organizira pokaznu vježbu i radionicu Tai-Chia, koja će se održati od 10:30 do 11:30.

– Ankete pokazuju kako se tek 17% naše populacije bavi određenom tjelovježbom, dok su ti podaci recimo za Švedsku puno viši – 70-80% populacije.  Puno je blagodati; kvalitetniji san, manje stresa, bolje raspoloženje, više samopouzdanja, lakša kontrola tjelesne težine, zdravije srce, ublaženi simptomi artritisa… Svi smo to mi negdje čuli, ali se teško pokrećemo. Zato i organiziramo pokaznu radionicu terapeutskog vježbanja i pozivamo građane da nam se pridruže bez obzira na dob i sposobnosti – kaže predsjednik Udruge Toni Andreić.

Suncokret je udruga koja pruža podršku građanima s invaliditetom, ali i njihovim obiteljima. Jedna od organiziranih aktivnosti je teraputsko vježbanje tai chi-a. Udruga Suncokret pokrenula je program održavanja terapeutskih vježbi u vlastitim prostorijama 2 puta tjedno i to ponedjeljkom i srijedom od 17:30 do 18:30 sati.

Tijekom vježbanja članovi Udruge savladavaju zdravstveno  energetske vježbe koje se baziraju na gracioznim nenasilnim pokretima i osvještavaju važnost  pravilnog disanja.

JAČANJE LOKALNE ZAJEDNICE

Ovo događanje je vrijedno i zbog povezivanja velikogoričkih udruga koje svaka na svoj način rade na promicanju kvalitete života lokalne zajednice. U posljednje vrijeme Udruga Suncokret se sve više povezuje sa zajednicom kroz različite projekte,  a posebno s mladima koji sve češće navraćaju u Udrugu i sudjeluju u aktivnostima.

– Više mladih prijatelja i poznanika pitalo me mogu li doći volontirati u Suncokret kada su vidjeli da odlazim tamo. Voljeli bi volontirati u svom gradu. – kaže apsolventica psihologije Ivna Ivanković.

Iz Udruge Suncokret ističu kako su uvijek veseli kada im se netko pridruži na njihovim druženjima, a najavljuju i ciklus kreativnih radionice otvorenih za građane, pod vodstvom akademskih umjetnika.