Home Izdvojeno Učenici u Knjižnici Galženica čitali poeziju

Učenici u Knjižnici Galženica čitali poeziju

PODIJELITE

Manifestacija ”Čitamo sto na sat!” u Knjižnici Galženica okupila je učenike Srednje strukovne i Ekonomske škole iz Velike Gorice. Oni su na trgu ispred knjižnice odmjerili snage u jednoj neobičnoj štafeti.

citanje-stihova-11

Naime, članovi momčadi morali su pretrčati kratku dionicu i prenijeti dijelove pjesme, kako bi je na kraju složili i izrecitirali. Najbolji rezultat ostvarila je ekipa iz Ekonomske škole koje dobila pjesmu Dobriše Cesarića ”Jesen”.

citanje-stihova-18

– Nismo se dugo pripremali. Trkački dio uvježbavali smo pred samu trku, a popis pjesama proučili smo u školi – otkrili su nam pobjednici.

citanje-stihova-31

U Knjižnici se nastavio zanimljiv program u kojem su učenici bili glavni protagonisti. Čitali su poeziju poznatih domaćih i stranih autora, a ritam cijelom druženju dao je voditeljski dvojac Marko i Luka svojim zanimljivim dosjetkama.

citanje-stihova-34

-Vrlo sam zadovoljna njihovom reakcijom. Oni su oduševljeni što mogu sudjelovati u ovakvim programima i pokazati svoje umijeće i izvan škole – istaknula je knjižničarka Mery Markovčić.

BIBLIOBUS BI KNJIGE TREBAO UČINITI DOSTUPNIMA I U PRIGRADSKIMA NASELJIMA

Ovu akciju Gradska knjižnica Velika Gorica pokrenula je kako bi popularizirala čitanje kod građana, a naročito mladih. Mjesec hrvatske knjige poslužio je da se aktualizira još jedna tema, a to je uvođenje Bibliobusa. – Velika Gorica je jedan specifičan grad. Njega čine urbana jezgra od oko 35 tisuća stanovnika i prigradska naselja, čiji stanovnici teško dolaze do knjige. Kako bi se u njima više čitalo treba ih povezati bibliobusnom službom – otkrila nam je Katica Matković Mikulčić, ravnateljica Gradske knjižnice.

citanje-stihova-41

U Strategiju razvoja Velike Gorice već je uvrštena potreba za bibliobusnom službom, a iz Knjižnice se nadaju da će za ovaj projekt dobiti potporu šire društvene zajednice.

[print_gllr id=57831]