Home Izdvojeno Doživite “Jesen u Kurilovcu”

Doživite “Jesen u Kurilovcu”

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/arhiva

Manifestacija “Jeseni u Kurilovcu” tradicionalno se održava ove nedjelje u vatrogasnom domu DVD-a Kurilovec. Otvorenje je u 11 sati kada će biti predstavljena izložba tradicijske hrane, slastica te domaćih kurilovečkih zidnjaka.

Kurilovečki zidnjaki su tema ovogodišnje “Jeseni u Kurilovcu”. Za one koji možda ne znaju, zidnjaki su “slike” na tkanini koje su se nekad uglavnom nalazile na kuhinjskim zidovima, izrađene tehnikom našivanja koncem u boji na bijelom platnu, najčešće četvrtastoga oblika po shemi prethodno preslikanoj indigom i olovkom – iz Turističke zajednice Velike Gorice objasnili su što je tema ovogodišnje manifestacije.

U 14 sati velečasni Norbert Ivan Koprivec predvodit će molitvu prilikom koje će blagosloviti kruh te plodove zemlje i rada ljudskih ruku.

Kako bi još više uživali u druženju, kajkavštini i tradicionalnoj hrani, Društvo žena “Pleso” će izvesti igrokaz “Krpanje rupa”, dok će Ogranak Matice Hrvatske skečevima i pjesmama upriličiti Turopoljsku večer na kajkavštini.