Home Izdvojeno Učenici iz Kumičića prikupili dvije tone hrane i tonu kozmetike

Učenici iz Kumičića prikupili dvije tone hrane i tonu kozmetike

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

I ove godine učenici Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice organizirali su akciju prikupljanja pomoći za Vukovar, točnije za vukovarsku socijalnu samoposlugu.

– Tijekom prošlog tjedna u našoj školi prikupljeno je 842 kg hrane i 620 kg kozmetike koje su učenici 8. razreda s učiteljima jučer predali u Humanitarnu udrugu „Duga“ Vukovar. Prema riječima voditeljice udruge  631 vukovarska obitelj redovito koristi usluge samoposluge tako da naša pošiljka neće samo uljepšati Božić najpotrebnijima, nego će biti dostatna za sljedeća dva mjeseca rada. Radosni smo zbog velikog odaziva učenika, roditelja, naših bivših učenika i svih Velikogoričana koji su u proteklim danima donijeli svoj prilog u našu školu. Svaki put tijekom akcije u školskoj knjižnici vlada osobito ozračje te se iznova promatramo kako od  puno malenih priloga nastaje nešto veliko – rekli su iz Osnovne škole Eugena Kumičića.

Posebno su zahvalili Ljekarnama Zagrebačke županije na doniranoj ambalaži bez čega bi pakiranje i transport bili neizvedivi. Zahvalu su uputili i Gradu Velika Gorica, gradonačelniku Draženu Barišiću i njegovom zamjeniku Ervinu Kolarcu koji su osigurali prijevoz namirnica do Vukovara.

Kako je istaknula profesorica Lada Rojc, ovo je bio drugi odlazak u Vukovar ove godine, što znači da su učenici u jednoj godini odnijeli u Vukovar 2 tone hrane i tonu kozmetike.