Home Crna Kronika Ubijeni mladić iz Velike Gorice snimljen nekoliko minuta prije smrti

Ubijeni mladić iz Velike Gorice snimljen nekoliko minuta prije smrti

PODIJELITE

– Imaš kartu?- upitao je mladića vozač koji je na Uskrs oko 18 sati vozio autobus linije 268 prema Velikoj Gorici. Bio je to Ante Škember (29), kojega su oko 18 sati pronašli ozlijeđenog u grmlju u blizini autobusne stanice na Aveniji Većeslava Holjevca na stanici Oreškovićeva. Čitatelj, koji je snimio incident i poslao snimku 24sata.hr, kazao je da je mladić bio sam na stanici, a u autobus je ulazio na prednja vrata.

– Pitao je mora li platiti kartu jer je Uskrs. Vozač mu je rekao: ‘Da, Uskrs je, ali ne mogu te pustiti bez karte!’ Zatim je ugasio  autobus. On je svejedno pokušao ući, nakon čega je nastalo naguravanje s jednim putnikom kojeg je mladić tada pokušao udariti u glavu – opisao je situaciju čitatelj. Kazao je kako su sukob nastavili vani nakon što su izašli iz autobusa. Mladić je, kaže on, dohvatio kamen i zaprijetio mu da će ga udariti s time. Ne zna što se dogodilo kasnije jer je tad prestao snimati i izašao iz autobusa na prednja vrata.  U tom trenutku u autobusu je bilo još samo nekoliko putnika, piše 24.sata.

– Bio sam uplašen i zbunjen. I vozač mi je tako djelovao. Ja sam prešao cestu i otišao prema Avenue Mallu. Ne znam što je bilo dalje ni je li vozač ili netko od putnika zvao policiju, ja nisam – kaže čitatelj.   Dodao je kako je autobus kasnije otišao sa stanice, a mladića više nije vidio.

Nekoliko minuta kasnije vozačica je naišla Avenijom Većeslava Holjevca. Kišilo je pa je vozila polako. Uočila je noge kako vire iz grmlja na pločnik i instinktivno zaustavila auto.

Vratila se do mjesta gdje je mladić ležao i nazvala Hitnu pomoć. Kad su policajci stigli na intervenciju, tamo je bio vozač drugog autobusa i još jedan prolaznik koji su mu pokušavali pomoći.

Škembera su prevezli u KBC Zagreb gdje je, unatoč naporima liječnika, tri sata kasnije preminuo na operacijskom stolu. Policija je sljedećeg dana počela detaljno pretraživati grmlje oko mjesta s jedne i druge strane. Iako su teren pregledali i detektorom metala, nož ili predmet s kojim je mladić ozlijeđen nisu pronašli, piše 24sata.hr.

Policija će u 17 sati održati konferenciju za medije povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja ovog kaznenog djela.