Home Izdvojeno U zimskim mjesecima lovci posebno brinu za divljač

U zimskim mjesecima lovci posebno brinu za divljač

PODIJELITE

U šumama i na drugim lovnim područjima snijega je sve manje. No to ne znači da lovci imaju manje posla. Upravo se tijekom zimskih mjeseci posebno brinu za divljač kada je riječ o njihovoj prehrani. -Sada intenzivnije brinemo o prehrani divljači. Svaki lovac ima jedno hranilište o kojem brine tijekom cijele godine. Kada je snijeg pao prošli tjedan, počistili smo put do lovačkog doma da se može doći do spremišta sa kukuruzom kojeg lovci iznose na svoja hranilišta.-rekao nam je Josip Jančić, predsjednik Lovačkog društva ‘Srna’ iz Velike Gorice.

Hranilišta su postavljena na mirnome mjestu u blizini staništa divljači. Kako na području lovišta Lovačkog društva ‘Srna’ nema visoke divljači poput jelena i divljih svinja, lovci često odlaze u druga lovačka društva.lovačko društvo srna lovci

-Trenutno kod nas traje sezona lova na zeca i fazana , zatim šljuku, a divlje patke lovimo na jezeru Čiče.-kaže Jančić.

ZBOG IZGRADNJE PROMETNICA LOVNA POVRŠINA SVE MANJA

Lovna površina LD ‘Srna’ prije par godina bila je 3 460 ha. Razvojem grada i izgradnjom prometnica ona je znatno smanjena. -Jedna prometnica je ušla skoro skroz u naše lovište tako da ćemo se i mi kroz nekoliko godina ugasiti kao lovačko društvo jer nećemo imati teren. No nastojimo pronaći prostor za sebe. –rekao je predsjednik Jančić.

Lovačko društvo ‘Srna’ osnovano je 1883. godine. Članovi su trenutno aktivni oko pisanja knjige ‘Lovstvo grada Velike Gorice’ čija se objava očekuje ove godine. A za mjesec dana, točnije 6. veljače organiziraju 14. Velikogorički lovački bal Turopolja, Posavine, Vukomeričkih gorica, Pokuplja i Vrhovlja.