Home Kultura U Zaprešiću u sklopu izložbe Ivice Šiška prikaz Grafičke mape “Zapisi iz...

U Zaprešiću u sklopu izložbe Ivice Šiška prikaz Grafičke mape “Zapisi iz Turopolja”

Autor je mapu radio 1985. godine sa Zlatom Cundeković, autoricom i inače voditeljicom FA Turopolje

PODIJELITE

Akademski slikar Ivica Šiško sutra će u Zaprešiću predstaviti svoju izložbu “Hodočašće-40 godina kontinuiteta”. Riječ je o izložbi koja sadrži 40-ak novijih radova srednjeg i većeg formata uglednog akademskog slikara, grafičara i dugogodišnjeg profesora na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti Ivice Šiška. Na izložbi će biti izložena i Grafička mapa “Zapisi iz Turopolja”, koju je autor radio 1985. godine sa Zlatom Cundeković, autoricom i inače voditeljicom FA Turopolje.

Ivica Šiško završio je Školu primijenjene umjetnosti 1965. godine u Sarajevu, a 1974. diplomirao na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu u klasi Frane Baće. Jedan je od protagonista postmodernističkoga slikarstva 80-tih godina u Hrvatskoj. Samostalno je izlagao u Hrvatskoj i inozemstvu, a svojim radovima na ovoj izložbi zaključuje vrhunski likovni program Muzeja za 2023. godinu.

Slikar je ovu izložbu neizlaganih slika posvetio sjećanju na preminulog prijatelja, povjesničara umjetnosti, muzealca, pjesnika i istaknutog društveno-kulturnog djelatnika Vladimira Malekovića čime se obilježava dvadeseta godišnjica njegove smrti.

U sklopu izložbe će se održati i promocija nove  reprezentativne monografije Ivice Šiška, autora Nikole Albanežea. Radove možete pogledati do 31. prosinca ove godine.