Home Kultura U TIJEKU JE TJEDAN BAJKI: Predstave, pričaonice, filmovi i izložba modela od...

U TIJEKU JE TJEDAN BAJKI: Predstave, pričaonice, filmovi i izložba modela od Lego kockica

U Kinu Gorica će se prikazivati ekranizacije klasičnih bajki uz koje su odrastale brojne generacije

PODIJELITE

Nikada nismo prestari da bismo uživali u bajkama. Upravo s tim povodom Pučko otvoreno učilište u ovom tjednu organizira Tjedan bajki koji se održava do 25. veljače. Ovaj tjedan donosi kazališne predstave, zanimljive bajkaonice, radionice i pričaonice bajki te ekranizacije klasičnih bajki na velikom platnu.

Nakon predstava Ljepotica i zvijer, danas na pozornici Dvorane Gorica imate priliku pogledati jednu od najljepših bajki braće Grimm „Tri praščića“ koju donosi Zagrebačko kazalište lutaka dok Lutkarska scena Ivana Brlić- Mažuranić u subotu stiže s predstavom „Mačak u čizmama“. U subotu 25. 2., u 16 sati ne propustite njihovu kazališnu adaptaciju jedne od najljepših bajki za djecu o mudrom mačku.

U Kinu Gorica će se prikazivati ekranizacije klasičnih bajki uz koje su odrastale brojne generacije. “Cilj prikazivanja takvih animiranih filmova na kino platnu jest upoznati djecu i mlade s klasičnim bajkama i predstaviti im ‘stariju’ produkciju te vizualizaciju bajki koje će zasigurno i njihove roditelje ponovno vratiti, barem na kratko, u djetinjstvo.”, navode iz POUVG.

Osim navedenog u planu su i radionice, pričaonice i druge aktivnosti za male kreativce. Sve o bajkama otkrit će im voditeljice Dramskog studija POUVG-a.

U subotu 25. veljače će se u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica od 10 do 18 sati održati izložba modela od kockica. “Na njoj će svoje kreacije predstaviti članovi kluba Kockice, prvog i jedinog kluba koji okuplja ljubitelje kockica u Hrvatskoj. Osim što će posjetitelji moći razgledati modele, pozvani su i da sudjeluju u interaktivnim radionicama koje će se u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica održavati tijekom dana.”, pozivaju.

Promotivna cijena za kazališne predstave je 3,40 EUR/25,62 kn, a za projekcije animiranih filmova je 2 EUR/15,07 kuna. Radionice i pričaonice bajki su besplatne.

U nastavku donosimo nastavak programa:

Srijeda, 22. 2.
16:00 h
TRI PRAŠČIĆA
Zagrebačko kazalište lutaka
Uzrast: 3+

Četvrtak, 23. 2.
13:00 h – Izložbeni prostor POUVG
RADIONICA BAJKI
Voditeljice: Sandra Toplek Ban, Gabrijela Špehar i Marijana Vlahović

16:00 h – Kino Gorica
PRINCEZA I ŽABAC

Subota, 25. 2.
16:00 h
MAČAK U ČIZMAMA
IBM
Uzrast: 3+

Izložba Lego kockica
10 – 18 sati
Izložbeni prostor POUVG