Home Izdvojeno U subotu u Maloj Buni 15. memorijalni turnir Danijel Kalanj

U subotu u Maloj Buni 15. memorijalni turnir Danijel Kalanj

PODIJELITE

Još samo dva dana dijeli nas do 15. Boksačkog memorijalnog turnira Danijel Kalanj koji će se u subotu održati na nogometnom igralištu u Maloj Buni. Nastupit će Ivica Bačurin, Ivan Njegač, Marino Goleš i Ivica Perković.

Snage će u profesionalnim mečevima odmjeriti Ivica Bačurin i Samir Baraković iz Bijeljine, dok će se Ivan Njegač boriti sa Srbinom Milanom Osadkovskim. Marino Goleš za protivnika će imati također boksača iz Srbije, Branislava Plavšića.

Nastupit će i Slovenka Ema Kozin koja će se sastati s Divnom Vujanović. Najavljen je i nastup Ivice Perkovića, ali još nije poznato ime njegovog protivnika.

Osim ovih profesionalnih mečeva koji su na rasporedu od 21 do 23 sata, četiri amaterska odigrat će se od 17 do 19 sati. Boksački klub Velika Gorica pobrinuo se i za zabavni dio programa za vrijeme predaha između profesionalnih i amaterskih mečeva pa će sve posjetitelje od 19 do 21 sat zabavljati grupa Sjaj.– 15. Memorijalnim turnirom Danijel Kalanj želimo se prisjetiti našeg dragog sugrađanina, sina, prijatelja i prvaka Hrvatske u teškoj kategoriji koji nas je nažalost prerano napustio u 25-toj godini života – rekli su organizatori Memorijalnog turnira iz Boksačkog kluba Velika Gorica

Prve treninge Danijel Kalanj odrađivao je na tavanu obiteljske kuće u Novom Čiču, a prvi klub za koji je bio registriran je boksački klub “Kralj Tomislav”. Zapažene uspjehe počeo je nizati već 1994. godine. 19. veljače 1995. godine u Puli postaje prvak Hrvatske u boksu u teškoj kategoriji i dobiva kockasti dres Reprezentacije Hrvatske. Iste godine boksa na Međunarodnom turniru u češkom gradu Usta gdje osvaja brončanu medalju.

– Osim boksa, Danijel nas je zadužio i u Domovinskim ratu. Bio je pripadnik Narodne zaštite i u pričuvnom sastavu policije. Borio se u Nijemcima i u Donjem Novom Selu kod Vinkovaca prilikom proboja prema Vukovaru. Nakon pada Vukovara, nakratko je član 153. brigade iz koje odlazi u vojnu policiju u sastav 67. bojne. Bio je član antiterorističke jedinice i sudjelovao je u borbama na Maslenici. Nositelj je spomenice Domovinskog rata 1990-1992 i Spomenice 67 bojne – podsjetili su u Boksačkom klubu.