Home Izdvojeno U subotu se održava 12. međunarodna smotra folklora “Ivanje u Novom Čiču”

U subotu se održava 12. međunarodna smotra folklora “Ivanje u Novom Čiču”

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2016.

U subotu, 24. lipnja u Etno selu Novo Čiče održat će se 12. međunarodna smotra folklora “Ivanje u Novom Čiču”. Organiziran je bogat program – razgledavanje Etno sela Novo Čiče, degustacija turopoljskih jela, tradicionalni mimohod svih sudionika smotre kroz Novo Čiče, blagoslov sudionika u Crkvi sv. Ivana Krstitelja, ali i razgledavanje replike konjskog tramvaja.

– Ivanje u Novom Čiču tradicionalna je proslava ivanjskih večeri, a na ovogodišnjoj, 12. međunarodnoj smotri folklora, uz plesove i pjesme iz cijele regije, posjetitelji će imati priliku razgledati bogato uređeno sadržajno Etno naselje Novo Čiče. Etno naselje prikaz je turopoljskog ambijenta, u sklopu kojeg će biti razgledavanje replike konjskog tramvaja – kojnače koji je od 1907. do 1935. godine prometovao od Novog Čiča do Velike Gorice, a kojeg su izradili članovi KUD-a uz nadzor konzervatorskog odjela Ministarstva kulture – poručuju organizatori.

Organiziran je i malonogometni turnir koji počinje u 9 sati, planira se snimiti milenijska fotografija kod jezera Ježevo u 17 sati, a sat vremena kasnije svečano će se otvoriti Međunarodna smotra folklora na kojoj će sudjelovati 14 KUD-ova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.