Home Izdvojeno FOTO Plesači okupirali Veliku Goricu, evo tko je bio najbolji

FOTO Plesači okupirali Veliku Goricu, evo tko je bio najbolji

PODIJELITE

U subotu i nedjelju održan je 28. Susret hrvatskih plesnih ansambala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz suorganizatore Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Bila je to treća godina zaredom da se Susret održava u našem gradu. Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupilo je 250 plesača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske te prvi put iz Bosne i Hercegovine.

U dva dana mogli su se vidjeti klasični plesovi, zatim suvremeni ples, jazz ples i hip hop, a održane su i radionice.– Održava se plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege, Step and jazz iz Dubrovnika su došli, a domaćini su Plesni klub Megablast i Umjetnička škola Franje Lučića. Plesna udruga Traumatik art izvela je ples na svili – rekao je Gordan Križaj predsjednik Plesnog kluba Megablast.– Važan nam je taj edukativni dio za naše plesače, ali imamo i naše stručno povjerenstvo koje prati rad voditelja tih istih skupina i onda na okruglim stolovima koji se dešavaju poslije svakog koncerta raspravljaju s voditeljima o onome što su vidjeli – rekla nam je Valentina Dačnik stručna suradnica za plesnu kulturu Hrvatskog sabora kulture.

Na Susretu je nastupilo 16 ansambala s 31 koreografijom izabranom na Natječaju koji je prethodio Susretu. Stručno povjerenstvo u sastavu Vlasta Kaurić, Ida Jolić, koja je održala i plesnu radionicu te Tihomir Jolušić dodijelili su nagrade za najbolju koreografiju, izvedbu i kostim. Plesni klub st.ART iz Karlovca imali su najbolju koreografiju ”Tribes of the Sioux” te će predstavljati plesnu djelatnost na Razglednici 7 Hrvatskog sabora kulture. Nagrada za najbolju izvedbu otišla je u Požegu Umjetničkoj organizaciji Plesna radionica Ilijane Lončar ”Licem u lice” dok je za najbolji kostim nagrađena Plesna udruga ”Gesta” iz Zadra.

U sklopu 28. Susreta hrvatskih plesnih ansambala u Parku dr. Franje Tuđmana održan je i novi plesni festival #Share-aj pokret. – Sama mjesta nas inspiriraju za izradu koreografije. Nešto sasvim suprotno od onoga na što smo navikli. Nije scena na kakvu se naviklo već nas prostor inspirira za temu koreografije i samu izvedbu – rekao je Križaj.

Ako ste propustili ovaj dvodnevni plesni spektakl, pogledajte u našoj fotogaleriji kako se plesalo proteklog vikenda u Parku dr. Franje Tuđmana.

Foto: Zlatko Srbelj i Mario Žilec