Home Izdvojeno Jeste li osamljene? U spoju „Na brzaka“ očekuje vas 230 neženja

Jeste li osamljene? U spoju „Na brzaka“ očekuje vas 230 neženja

PODIJELITE

Žene će sjediti za stolovima, a muškarci ići od stola do stola i sa svakom ženom razgovarati po pet minuta. Svi će dobiti kartice sa svojim jedinstvenim brojem, te tablice na kojima će upisivati brojeve sudionika koji im se svide. Na ovaj će način u Pokupskom, u subotu 28. lipnja, početi spoj „Na brzaka“, u sklopu manifestacije „Na Kupi me pokupi“. Cilj ovog sajma pokupskih neženja je povezati slobodne muškarce i žene, starije od 30 godina.

Pokupsko-nezenje-udruga-zena

TEŠKO IM JE PRONAĆI ŽENU

– Samo na području općine Pokupsko koja broji 2200 stanovnika trenutno živi oko 230 slobodnih muškaraca starijih od 30 godina. Taj smo podatak dobili s popisa stanovništva. Vjerujemo da je slična situacija i u ostalim ruralnim predjelima Hrvatske. Muškarcima starijim od 40 ili 50 godina koji žive na selu, teško je pronaći ženu jer događanja na kojima ih mogu upoznati je jako malo, a mnogi za upoznavanja ne koriste internet i facebook  – ističe voditeljica projekta Ivana Antolović.

NAJ FAKIN I FRAJLA

Muškarac koji će se svidjeti najviše žena dobit će titulu „Naj-fakin“, a žena koja će se svidjeti najviše muškaraca titulu „Naj frajla“. Upravo će oni imati čast rezati tortu „Pokupski neženja“, službenu slasticu sajma i autorski recept chefa Željka Brajkovića s naglaskom na autohtone namirnice pokupskog i vukomeričkog kraja.torta

Zainteresirani pokupski neženje bit će ukratko predstavljeni u sklopu programa „Krivi snuboki“.

– U Pokupskom je postojao pučki običaj u kojem je djevojka spremna za udaju bila predstavljena budućem potencijalnom suprugu i njegovoj obitelji, tzv. snuboki. Na sajmu pokupskih neženja će biti obrnuta situacija i muškarci će ukratko biti predstavljeni ženama i posjetiteljima – objasnila je Ivana Antolović.

ČEKA IH LJUBAVNO GNIJEZDO

Prvi par koji se odluči registrirati i obznaniti svoja imena, dobit će vikend aražman u Eko-etno selu Stara Kapela, u „Tucinoj kući“ gdje ih u preuređenom štaglju očekuje pravo ljubavno gnijezdo. Organizatori ističu kako su mogućnost manipulacija potpuno isključili.

– Uvjet za dodjelu ove nagrade je da muškarac bude s područja općine Pokupsko i da svi u selu znamo da nema curu, kako bi se izbjegle moguće manipulacije – kaže Zorica Antolović, predsjednica Kluba žena Pokupsko.

pokupsko

FAKINARIJE ZA ŽENE I MUŠKARCE

Na sajmu pokupskih neženja u Športsko-rekreativnom centru „Pri gradu“, na samoj obali Kupe, očekuju vas i „Fakinarije“ – natjecanje u starim seoskim igrama, od nezaobilaznog povlačenja užeta, vožnje u tačkama, skakanje u vrećama, do piljenja drva ( za muškarce ) i zabijanje čavala ( za žene ). Osim u traženju osobe svog života, sreću možete okušati i u izvlačenju bogatih poklon paketa sponzora. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva prodavat će svoje domaće proizvode, a uz atraktivan kulturno-zabavni program dosadno vam sigurno neće biti.

– Pozivamo da u Pokupsko dođe što više žena, a što manje muškaraca, tako da naše stare dečke oženimo – poručuju iz Kluba žena Pokupsko.

Manifestaciju „Na Kupi me pokupi“ medijski pokrivaju Kronike Velike Gorice.

PROGRAM

13:00  Okupljanje i registracija sudionika

14:00  „Na brzaka“ – kratko međusobno upoznavanje sudionika i posjetiteljica

16:00  „Krivi snuboki“ – predstavljanje neženja posjetiteljima

17:00  „Fakinarije“ – stare seoske igre

17:00   Bridge turnir

18:45   Defile bajkerica i bajkera

19:00   Proglašenje pobjednika u „Fakinarijama“; izvlačenje poklon paketa sponzora

19:30   Proglašenje naj-fakina i naj-frajle sajma; rezanje torte „Pokupski neženja“; dodjela nagrade najkuražnijem paru i uživanje do ranih jutarnjih sati