Home Izdvojeno U sklopu projekta Buš eko?! održana radionica participativnog upravljanja

U sklopu projekta Buš eko?! održana radionica participativnog upravljanja

Poruka je bila jasna: promjene koje želimo kreću od nas samih, samo se trebamo aktivirati i zajedno djelovati

PODIJELITE

Kako smo najavljivali, u Buševcu je ovog ponedjeljka održana radionica na temu participativnog upravljanja i uključivanja lokalne zajednice s primjerima dobre prakse u sklopu projekta Buš eko?! Ova radionica održana je u suradnji s partnerom DOOR, poštujući sve propisane mjere stožera u dvorani Društvenog doma u Buševcu.

Na radionici je predstavljen i projekt Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!) financiranog od Europskog socijalnog fonda, što su do sada napravili i koji su im planovi za dalje.

Na samoj radionici predavanje je održala i aktivistica iz Estonije gđa. Kadri-Mai Kuldkepp, gdje je na svom primjeru opisala kako je počela i zašto je postala aktivistica sa jasnom porukom da promjene koje želimo kreću od nas samih, od pojedinca i da sami možemo jako puno toga učiniti u našoj zajednici da bi nam život bio ugodniji i sretniji, samo se trebamo aktivirati i zajedno djelovati. Svoje djelovanje i energiju ne treba trošiti djelujući protiv nečega , nego ju treba usmjeriti na ono što želimo i tada su rezultati neizostavni.

“Svi prisutni su mogli postavljati pitanja na koje im je rado odgovorila izvršna direktorica DOOR-a MSc, dipl.ing.el. Slavica Robić te najavila novu radionicu u kojoj ćemo naučiti kako prijaviti projekt financiran iz sredstava EU što će sigurno pomoći svim našim udrugama i cijeloj zajednici.”, navode organizatori.

Uskoro će biti i iduća radionica koju će također najaviti na vrijeme.