Home Izdvojeno 724 velikogoričkih prvašića u školskim klupama

724 velikogoričkih prvašića u školskim klupama

PODIJELITE

U VRTIĆE I ŠKOLE TIJEKOM LJETA ULOŽENO 2,8 MILIJUNA KUNA

Samo je na Dječji vrtić Žirek tijekom ljeta otišlo 250 tisuća kuna. Ali svaka je sjela na svoje mjesto i mališane će dočekati sasvim novi izgled vrtića.

– Zamijenjene su podne obloge, uređeni sanitarni prostor, dio polivalentnog prostora, te zamjenjene instalacije i uređeno stubište – kaže Sandra Crnić, ravnateljica Dječjeg vrtića Žirek.

Još je potrebno novo igralište i kuhinja – i vrtić će zasjati novim sjajem.

– Gledali smo primarno onaj dio gdje se više boravi da to bude uređenije, a vani bi nam trebalo još igralište opremiti i sljedeće godine planiramo urediti i sanirati našu kuhinju koja priprema obroke za 600 – 650 osoba, tako da slijedi još jedno veće ulaganje – najavljuje ravnateljica.

PRIPREME ZA OKRUGLU OBLJETNICU

09.jpgSve je spremno i za početak nove školske godine. U Osnovnu školu Nikole Hribara ovoga je ljeta uloženo 370 tisuća kuna. Traju završni radovi kako bi djeca ove godine mogla ljepše proslaviti 30.-tu obljetnicu škole.

Ove godine smo riješili sanitarne čvorove za učenike od prvog do četvrtog razreda, potreba za školu ima jako puno, evo sada se trenutno uređuje i fasada škole, a do prosinca imamo plan urediti i hol – priča nam Zdenko Ilečić, ravnatelj OŠ Nikole Hribara.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić ističe kako je u osnovne škole na području Velike Gorice uloženo oko dva milijuna kuna.

– U većini škola došli smo u situaciju da smo morali sanirati krovišta i to je nešto što će biti manje vidljivo, ali itekako je potrebno – kaže Barišić najavivši početak izgradnje vrtića u Velikoj Mlaki u ovoj godini, a u nekoliko idućih sanaciju i izgradnju svih planiranih velikogoričkih vrtića.

– I vrlo realno je za procijeniti da ćemo kroz koju godinu sve vrtiće sanirati i izgraditi i biti među prvim gradovima koji će gotovo svu svoju djecu moći upisati – dodaje Barišić.

POSEBAN OPREZ U PROMETU

724 velikogoričkih prvašića od jutros su u svojim školskim klupama. S obzirom da u školu odlaze prvi puta – vozači oprez! Raskrižja osigurava policija, prometna jedinica mladeži i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Pažljivo s papučicom gasa!

[print_gllr id=1011]