Home Crna Kronika U policijskoj akciji devet Velikogoričana isključeno iz prometa

U policijskoj akciji devet Velikogoričana isključeno iz prometa

PODIJELITE

U trodnevnoj Akciji alkohol, droge i brzina, velikogorička policija detaljno je provjerila 89 vozača, a kod njih devetero utvrdila nedopuštenu koncentraciju alkohola u organizmu i isključila ih iz prometa. Najveća koncentracija pronađena je kod dvojice vozača, kojima je izmjereno po 1,62 promila alkohola.

Akcija je provedena i na cijelom području Policijske uprave zagrebačke. Utvrđeno je 1.232 prometnih prekršaja, od čega je 172 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

– Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 156 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 160 vozača. Kod 27 vozača (15,6%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje – kažu iz policije.

Za vrijeme akcije evidentirane su 22 žene-vozačice (12,7%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, 25 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom provedbe akcije nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane dvije osobe, od kojih niti jedna nije bila pozitivna na prisutnost droge u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u Zagrebu, u Horvaćanskoj cesti, kod 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2.49 g/kg alkohola u organizmu. Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je također u Zagrebu, u Ulici Hrvatskog preporoda, kod 34-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,54 g/kg alkohola.