Home Vijesti U petak je javni prijevoz na području Grada Zagreba besplatan

U petak je javni prijevoz na području Grada Zagreba besplatan

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Povodom ‘Dana bez automobila’, koji je središnji događaj Europskoga tjedna mobilnosti, za sve građane u petak (22. rujna) će biti besplatan javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima na području Grada Zagreba.

Za stanovnike Velike Gorice to znači da će im na taj dan prijevoz do glavnoga grada Hrvatske prijevoznim sredstvima ZET-a biti upola jeftiniji, a u Zagrebu besplatan.

“Grad Zagreb za sve građane u petak je osigurao besplatan javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima na području Grada Zagreba sa željom da se građani barem na jedan dan u godini odreknu vožnje svojim automobilima i zamjene ga javnim gradskim prijevozom”, javljaju iz ZET-a.

Podsjetimo, od četvrtka (21. rujna) do očekivanog završetka radova na Aveniji Većeslava Holjevca, sve linije ZET-a na relaciji Zagreb – Velika Gorica prometovat će izmijenjenim trasama.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije, s ciljem poticanja pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput hodanja i bicikliranja, uz smanjenje emisije CO2, poboljšanje kvalitete zraka, ali i vlastitog zdravlje te urbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za život i rad.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je “Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!”.