Home Vijesti U Mraclin doselilo desetak imigranata bez viza, bavili bi se ‘bauštelskim’ poslovima

U Mraclin doselilo desetak imigranata bez viza, bavili bi se ‘bauštelskim’ poslovima

Novinari portala Mraclin.hr su odlučili istražiti situaciju

PODIJELITE

Portal Mraclin.hr objavio je kako su u njihovom mjestu krenule priče o imigrantima koji su se uselili na adresi kod željezničke stanice. Kako navode, ta kuća je u u posjedu nekoliko zagrebačkih suvlasnika.

Čitavu priču bolje je istražio Stjepan Čunčić koji ih je obišao. Navodi da je njih desetak stiglo iz Bangladeša. “Primili su me pristojno, ponudili čajem, pa smo malo i popričali. Oni ovdje još od Nove godine čekaju radnu dozvolu za Hrvatsku za 2021., a vele da bi im trebala doći za deset do dvanaest dana. Uglavnom bi se bavili “bauštelskim poslovima”, zidanje, tesarija..“, navodi.

Kaže i kako su mu rekli da su u Hrvatsku stigli avionom, ali bez viza. “S aerodroma direktno u Mraclin! Kakva je inače procedura kad netko stigne bez vize? Budu li svi koji tako stignu bili proslijeđeni u Mraclin ili samo oni koji nam dođu iz Bangladeša?“,  pita se Stjepan Čunčić.

S portala navode i kako je Mraclinski Mjesni odbor prije tjedan dana poslao upit goričkoj policiji u kojem moli za informaciju glede ovoga slučaja, no pisani odgovor još nije stigao, a usmeno nadležni u PP Velike Gorice tvrde da je sve po zakonu. “Nadamo se da ćemo dobiti i službeno očitovanje kako bi prestala nagađanja i kako bi Mraclinci dobili punu informaciju o ovom i eventualnim daljnjim sličnim događajima.“, zaključuju.