Home Vijesti U Lukavcu položeni vijenci za poginule branitelje i pale borce NOB-a

U Lukavcu položeni vijenci za poginule branitelje i pale borce NOB-a

PODIJELITE

Večer uoči proslave dana župe i mjesta predstavnici Mjesnog odbora i Udruga položili su vijence poginulim braniteljima Domovinskog rata Lukavca i palim borcima NOB-a, priopćio je Mjesni odbor Lukavec.

Ovaj svečani čin nije samo obaveza, već izraz dubokog poštovanja i zahvalnosti prema onima koji su dali najveću žrtvu za svoju zajednicu. Njihov primjer podsjeća nas na važnost jedinstva, solidarnosti i nepokolebljive vjere u bolje sutra.

Dok se pripremamo za obilježavanje Dana Župe i Mjesta, neka nam ovi vijenci budu podsjetnik na trajnu dužnost čuvanja uspomene na hrabre muškarce i žene koji su položili svoje živote za našu slobodu i sigurnost. Neka njihov duh živi vječno u našim srcima i neka nas potiče na djelovanje za opću dobrobit.

U sklopu svečanog obilježavanja Dana Župe Lukavec, vjernici su se okupili u crkvi u velikom broju kako bi zajedno proslavili svoju vjeru i tradiciju.

Nakon završetka Svete Mise, održana je tradicionalna procesija kroz ulice Lukavca, noseći sa sobom lik Gospe, simbol nade, utjehe i zaštite. Uz zvuke molitve i pobožnosti, vjernici su ponosno koračali, odajući počast nebeskoj Majci.

Posebno je bilo upečatljivo vidjeti sudjelovanje pripadnika DVD-a Lukavec i KUD-a Stari Grad Lukavec. Njihova prisutnost dodatno je obogatila svečanost, pokazujući duh zajedništva i suradnje koji obilježava ovu živopisnu zajednicu.

Večeras 13. svibnja Svetu misu u 19 sati predvodi mons.dr. Juraj Batelja.