Home Kultura U Kinu Gorica besplatna projekcija kultnog filma “Vuk samotnjak” iz 1972.

U Kinu Gorica besplatna projekcija kultnog filma “Vuk samotnjak” iz 1972.

Sjećate li se kada ste prvi put pogledali ovaj film?

PODIJELITE

Iduće srijede, 27. listopada, će se u sklopu Dana audiovizualne baštine održati projekcija kultnog filma “Vuk samotnjak”. Film u režiji Obrada Gluščevića datira iz 1972., a u glavnim ulogama su Slavko Štimac, Ivan Štimac, Boro Ivanišević i Željko Mataija. Projekcija filma je besplatna, a održat će se 27. listopada u 16 sati. 

Za one koji nisu upoznati, evo i opisa filma: “Dječak Ranko iz jednog malog sela u Lici u šumi pronalazi ozlijeđenog njemačkog ovčara zaostalog iz rata. Brižljivo mu je previo rane i nazvao ga Hund, prema natpisu „Militär Hund” koji je visio o njegovom vratu. No Hund se plaši ljudi, te ostaje u svom šumskom skrovištu. Nedugo zatim, tor s ovcama u kojem se našao i Ranko napao je vuk samotnjak.”

Dan audiovizualne baštine održava se zbog potrebe jačanja svijesti o važnosti očuvanja audiovizualne baštine kao suradnja Kino mreže u partnerstvu s Hrvatskim državnim arhivom/Hrvatskom kinotekom. Svjetski dan audiovizualne baštine se diljem svijeta tradicionalno obilježava od 2005. godine, kada ga je utemeljio UNESCO.