Home Crna Kronika U Gradićima ordinirao lopov

U Gradićima ordinirao lopov

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Sve su češće provale u obiteljske domove na području Velike Gorice. Jedna takva dogodila se u poslijepodnevnim satima između 17. i 19. listopada u Gradićima. Nepoznati počinitelj provalio je između 12 i18 sati u obiteljsku kuću u Prigorskoj ulici te ukrao nakit. 32-godišnjak u čijem je vlasništvu kuća, oštećen je za nekoliko tisuća kuna. Očevid je u tijeku, a policija traga za drskim kradljivcem.

policija

Iz Policijske postaje Velika Gorica pozivaju sve građane da prijave sumnjive osobe u blizini svojih domova. – Apeliramo na građane da se aktivno uključe u akciju “Dobar susjed, siguran stan” te da svaku sumnjivu osobu koju uoče u neposrednoj blizini svojih domova ili kuća svojih prijatelja i susjeda, dojave policiji. Ako mogu, neka zapišu i registracijsku oznaku vozila sumnjivca. Nama će te informacije biti od velike pomoći pri izlasku na teren. – objasnio nam je Ivica Stuparić, pomoćnik načelnika PP Velika Gorica.

Lopovi koriste odsutnost vlasnika te ulaze u prazne domove na prednja ili sporedna vrata, verandu ili prozor na manjim visinama. Budite stoga na oprezu i dobro zatvorite prozore i vrata te zaključajte prije nego izađete iz kuće. Kako se najčešće krade zlato i novac jer tome policija najteže ulazi u trag, svoje dragocjenosti spremite na sigurno.