Home Izdvojeno U Buševec na kestenijadu, utrku traktor kosilica i predstavljanje kalendara

U Buševec na kestenijadu, utrku traktor kosilica i predstavljanje kalendara

Svi ljubitelji kestena, rezervirajte subotu poslijepodne za posjet Buševcu

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Udruga Moj Buševec, nakon godine bez aktivnosti ove subote, 10. listopada, organizira 7. Buševsku kestenijadu. U nešto manjem opsegu nego ovih godina, na Trgu seljačke sloge ipak će biti slastica i zabave. “Ljudi su željni događanja pa pokušavamo organizirati sve uz mjere opreznosti.”, govori nam predsjednik udruge Moj Buševec, Danijel Rožić.

7. Buševska kestenijada će se održati na otvorenom, na Trgu seljačke sloge. Zabava i druženje će početi u 15 sati, a očekivano trajanje je do 20 sati. Uz sve propisane mjere, postavljeni će biti i štandovi na kojima će se nalaziti kolači i delicije od kestena koji su ubrani u Hrvatskoj Kostajnici i Vukomeričkim goricama. Kako nam govori Rožić, tu će biti i pečenih kestena, rolade od kestena, razni kolači, domaći mošt, rakija od kestenova..

U sklopu Kestenijade održat će se i druga po redu Utrka traktor kosilica (2. Tur Challenge) na kojoj su pravila slična kao u Formuli 1. Tako prvo idu kvalifikacije, a zatim i utrka od 15 krugova. Brzina kosilica je do 10 kilometara na sat.

Na kestenijadi će biti predstavljen i starinski kalendar koji će se moći nabaviti po promotivnim cijenama.