Home Vijesti TV PROGRAM Od vesterna i komedija do SF-a i napetih akcijskih trilera!

TV PROGRAM Od vesterna i komedija do SF-a i napetih akcijskih trilera!

Kao što to običavamo, potrudili smo se pronaći filmske naslove koje nam ovog vikenda donosi TV program. Evo što smo za vas ovoga puta izdvojili…

PODIJELITE

Nikako da dočekamo subotu i nedjelju, a onda prolete u roku keks! No unatoč tome što nam vikendom nerijetko nedostaje još kojih 24 sata odmora nakon radnog tjedna, vjerujemo kako se isti može kvalitetno iskoristiti, što za rekreaciju, to za relaksaciju. Kao što to običavamo, potrudili smo se pronaći filmske naslove koje nam ovog vikenda donosi TV program. Evo što smo za vas ovoga puta izdvojili…

Subotnje filmske preporuke

Bande New Yorka, DomaTV u 20.00 sati

U velikoj i krvavoj uličnoj bitci, ozloglašeni vođa starosjedilaca, zvani Bill the Butcher (Daniel Day-Lewis) ubija vođu bande irskih doseljenika, Priesta (Liam Neeson) i preuzima prevlast nad ulicama New Yorka. Godine njegove okrutne vladavine obilježila je beskrajna mržnja i prijezir prema svim doseljenicima. Ni ne sluti da će mu život uskoro biti ozbiljno ugrožen dolaskom mladog Amsterdama Vallona (Leonardo DiCaprio), koji će učiniti sve kako bi osvetio smrt svog oca…

Špijun koji me napucao, HRT1 u 21.31 sati

Mila Kunis i Kate Mckinnon zajedno u urnebesnoj komediji Špijun koji me napucao. Iznenadni događaji ubacit će dvije mlade dame u neočekivanu svjetsku zavjeru. Pamet jedne i nevjerojatna spretnost druge zasigurno će objema pomoći da završe misiju. Dvije 30-godišnjakinje iz Los Angelesa nađu se upletene u neočekivanu svjetsku zavjeru, kada se bivši dečkom jedne od njih pojavi u njihovom stanu s opasnim ubojicama za petama. Njih dvije odmah krenu u akciju, bježeći preko Europe sa šarmantnim britanskim agentom i planom za spas svijeta.

Shazam, NovaTV u 23.00 sati

Svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije da oni izađu. Tako se život 14-godišnjeg Billyja zauvijek promijeni kada mu drevni čarobnjak da moć da se po potrebi transformira u odraslog muškarca s nadljudskim moćima. Još uvijek dječak u duši, Shazam otkriva svoju odraslu verziju čineći ono što bi svaki tinejdžer učinio sa supermoćima – zabavlja se s njim! Može li letjeti? Ima li rendgenski vid? Može li izbaciti munje iz svojih ruku? Shazam isprobava granice svojih moći, ali morat će brzo ovladati njima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila zla koje kontrolira dr. Thaddeus Sivana.

Nedjeljne filmske preporuke

Odmor u Vegasu, RTL2 u 20.15 sati

Tko nije čuo za legendarne “Lampoone”? Tijekom osamdesetih zaredali su nastavci ove popularne komedije, a jedan od njih, “Odmor u Vegasu”, uspio je doživjeti i devedesete. Pogađate, s vama je ponovno stara ekipa – Chevy Chase i ostatak obitelji. Oni koji su vidjeli prva tri filma o putovanjima Griswoldovih po Americi i Europi znaju što ih čeka – niz komičnih situacija u kojima briljiraju Chevy Chase kao tata Griswold i osobito Randy Quaid kao rođak Eddie.

Za dolar više, HRT2 u 21.10 sati

Drugi dio popularne dolarske trilogije Sergia Leonea, kojom je ovaj talijanski majstor učvrstio špageti vestern kao jedan od kultnih žanrova poklonika manje komercijalnog filma, “Za dolar više” doista je jedan od neporecivih klasika svjetske kinematografije, koji izgleda jednako svježe i originalno te privlači pažnju gledatelja kao i kada je snimljen prije gotovo 45 godina. Pretjerano naglašavajući žanrovske konvencije i obrasce (sukob dobra i zla, ritualne dvoboje, motiv osvete, motiv osamljenog stranca koji stiže u grad), podžanr vesterna izazvao je svojevrstan šok, ali i oživio sam izvornik u trenutku kad je žanr vesterna posustajao. U tom su filmu kritičari vidjeli i snažan utjecaj Kurosawine “Tjelesne straže”.

Paranoja, RTL u 23.00 sati

U trileru sa vrtoglavo visokim ulozima, Adam Cassidy je šarmantan mladi poslovni čovjek koji se trudi napredovati na novom poslu u kompaniji Wyatt Telecom. Nakon što na poslu počini skupu pogrešku Adam Cassidy suočava se nemilosrdnom predsjednikom kompanije, Nicholasom Wyattom. On ga neće uništiti samo pod jednim uvjetom: Adam mora postati korporativni špijun. Odjednom dobiva raskošan ured, vozi skupe automobile… ali konce igre vuče Wyatt kojeg ništa ne može spriječiti u multimiljunskoj utrci u kojoj planira pobijediti!

To bi bilo to od nas, a izbor je vaš! Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a, akcije i vesterna do krimi trilera, ali i komedije s renomiranim glumcima. Uživajte!