Home Vijesti TV PROGRAM Filmske preporuke za vikend relaksaciju

TV PROGRAM Filmske preporuke za vikend relaksaciju

Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a i akcije, do krimi trilera, ali i komedije s odličnim, mnogima omiljenim glumcima

PODIJELITE
Foto: Unsplash

Nikako da ih dočekamo, a onda prolete! No unatoč tome što nam za subotu i nedjelju nerijetko nedostaje još kojih 24 sata odmora nakon radnog tjedna, vjerujemo kako se isti može kvalitetno iskoristiti, što za rekreaciju, to za relaksaciju. Kao što to običavamo, potrudili smo se pronaći filmske naslovekoje nam ovog vikenda donosi TV program. Evo što smo za vas izdvojili…

Subotnje filmske preporuke

Kingsman: Zlatni krug, RTL u 20.00 sati

Kingsman: Tajna služba, uveo vas je u svijet Kingsmana – nezavisne, međunarodne obavještajne agencije, čiji je glavni cilj održati svijet sigurnim. U novom nastavku naši junaci se suočavaju s novim izazovima. Kada njihovo sjedište bude uništeno, njihovo putovanje će ih odvesti do otkrića srodne špijunske agencije u SAD-u pod nazivom Statesman, koja datira iz vremena kada su obje agencije osnovane. U novoj avanturi koja testira njihove granice i snage, ove dvije elitne agencije će se morati udružiti kako bi pobijedili nemilosrdnog zajedničkog neprijatelja.

Zakon noći, DomaTV u 21.35 sati

Radnja filma nastalog prema istoimenoj knjizi Dennisa Lehanea odvija se u doba prohibicije i prati uspon Joea Coughlina od sitnog kriminalca do jednog od najpoznatijih gangstera Amerike. Nakon što je tijekom djetinjstva diplomirao na sitnim krađama, Joe je postao najmoćniji gradski mafijaš koji uživa u ulozi odmetnika. No, život s druge strane zakona sa sobom nosi visoku cijenu. U vremenu nemilosrdnih ljudi; ambicija, ilegalnog alkohola, oružja i bitke za kontrolu tržišta, nikome – ni obitelji, a ni prijateljima – ne može se vjerovati.

Klub boraca, HRT3 u 23.39 sati

Crnohumorna, satirična drama s podosta nasilja, (prozvana i “Paklena naranča” dvadesetih) rođena prema debitantskom romanu Chucka Palahniuka. Ispričana je kroz naraciju bezimenog glavnog lika – depresivnoga urbanog mladog usamljenika (E. Norton), a vrijeme radnje pomaknuto je u blisku budućnost.

Nedjeljne filmske preporuke

Godišnji odmor snova, RTL2 u 20.15 sati

Jedan od filmova koji su franšizu “National Lampoon” izgradili u urbanu filmsku legendu, filmova uz koje se ne možete ne smijati do suza, “Ludi provod” takvim je ponajprije postao zbog izvrsne režije slavnog Harolda Ramisa te urnebesnog scenarija legendarnog Johna Hughesa, koji su priču o obiteljskom odmoru napunili nepreglednim mnoštvom gegova, šala, komike i neočekivanih situacija. Meštar ceremonije bez ikakve je dvojbe maestralni Chevy Chase, koji odaje dojam osobe koju vam nikada ne bi dosadilo gledati na velikom ekranu. Ponovno gledanje ovoga kultnog naslova dokazat će vam da to nije samo dojam!

Vitez tame, DomaTV u 22.15 sati

Nastavak hit filma Batman Begins donosi nam novo uzbudljivo poglavlje u životu Brucea Wayna i njegovog alter ega, Batmana. Uz pomoć poručnika Jima Gordona i tužioca Harveya Denta, Batman odlučuje uništiti preostale kriminalne organizacije koje prijete ulicama grada Gothama. Suradnja rezultira uspjesima, ali tim uskoro postaje lovina kralja kaosa. Konce vuče savršeni kriminalni um koji stanovnike tjera u strah. Cilj mu je zauvijek se riješiti zaštitnika grada i od Gothama napraviti grad zločina.

Riddickove kronike, RTL u 00.00 sati

Atmosferična priča o skupini ljudi koja na negostoljubivom planetu pokušava preživjeti pred najezdom krvoločnih čudovišta, dobila je 2004. potpuno drukčiji nastavak “The Chronicles of Riddick”. Vin Diesel je u međuvremenu postao zvučno ime, a proračun filma popeo se na astronomskih 110 milijuna dolara. Glavnina ekipe ostala je ista. Režije se ponovno prihvatio David Twohy koji je prema likovima iz izvornika osmislio zaplet epskih razmjera, sasvim suprotan od scenskog i narativnog minimalizma “Planeta tame”.

To bi bilo to od nas, a izbor je vaš! Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a i akcije, do krimi trilera, ali i komedije s odličnim, mnogima omiljenim glumcima. Uživajte!